Inget är helt klart, men båda flaggar för att det kan vara slutspelat i superligan i vår.

LÄS MER:"Defensiven bakom Libk-segern"

– Det är tanken, man börjar bli gammal. Det finns andra spelare som kommer på tur, lillebrorsan (Oskar Hovlund) till exempel. Det finns ett liv efter innebandyn, ett familjeliv som jag vill ta vara på. Det tar sin lilla tid det här, sa Martin Hovlund efter den sköna trepoängaren (4–2) mot Växjö i lördags.

Mycket talar för att 28-åringen flyttar tillbaka till Motala – frågan är om det då blir spel i moderklubben Solfjäderstaden?

– Jag ska inte stå här och säga var jag ska spela. Det är något man får ta i framtiden, nu fokuserar jag på nästa match med Libk. Just nu tycker jag att det är svinkul att spela här, säger Martin Hovlund.

Lagkaptenen Anton Karlsson, som i långa stunder under karriären varit svårt drabbad av skador, tittade ner på sitt enorma knäskydd och sa:

– Jag håller på att fundera på hur det ska bli. Det kan bli så att jag slutar. Jag har dessutom ett krävande jobb som murare som tar rätt mycket på kroppen.

Karlsson har kört mycket rehab på sistone och missar i snitt en träning i veckan med Libk i dagsläget.

– Jag känner fortfarande av knäet och kommer alltid att göra. Under match är det inte så farligt, det kommer alltid efteråt.

Svullnar det upp?

– Det är ständigt svullet.

De båda backveteranerna gjorde mycket nytta i lördagens segermatch mot Växjö där Libk fick skön revansch efter den stora förlusten, 1–9, i premiären. Hemmalaget spelade utmärkt försvarsspel samtidigt som målvakten Robin Laakso stod för den enda räddningen efter den andra.

– Lite av ett under att vi bara släppte två idag. Vi får tacka Laakso för det, sa Anton Karlsson.

Martin Hovlund:

– Vi fick bra stäm på dom i två första perioderna, sen blev vi lite låga i tredje perioden.

Anton Karlsson igen:

– Ett av de roligaste lagen att möta. Tyvärr måste domarna bjuda upp till mer spel. De blåste lite väl mycket och ville vara för mycket i centrum.

Målen, Libk: Felix Lanver, Simon Palmén, Matej Jendrisak och Oskar Seth.

Till sist: Forwarden Fredrik Nyholm har hamnat långt bak i turordningen och har inte funnits med i Libk den senaste tiden. Nu talar allt för att Nyholm lämnar laget och flyttar hem till Stockholm.

– Det är inte helt klart, men troligen blir det så, säger Libks sportchef Johan Fredriksson.

Jag känner fortfarande av knäet och kommer alltid att göra.

Anton Karlsson.