Västerås vann seriefinal

Västerås2002-12-26 16:08

Svänger du in mot Rocklunda Bandystadion i Västerås möts du av en stor fet banderoll som stolt skriker ut att här spelar "Mesta mästarna", en förening med 17 SM-guld instuvade i klubbstugan, det bästa som någonsin har funnits i svensk bandy.

Skryt, säger vissa.

Tradition, som föder ännu mer framgång, säger spelarna.

Ångvälten VSK rullar vidare

VSK-upplagan 2002/2003 vann mot Boltic-Göta i det klassiska annandagsmötet med 5-4 (2-1), allt planenligt. Segern var den grönvita storklubbens elfte raka och Magnus Berglunds bygge ser nu ut att knalla igenom allsvenskan helt obesegrat, ett facit laget inte lyckats med sedan säsongen 1990/91.

Vi spelade inte riktigt bra i dag, men...vi vann. Vi har till och från haft ganska stora skadeproblem under säsongen hittills, men ändå gått fram som en ångvält. Vi hoppas på att kunna gå riktigt långt i år, säger Michael Carlsson.

En av bandyvärldens bästa forwards har då och då tilldelats en helt ny roll i VSK, som speluppbyggare på mitten.

Jag trivs fortfarande bäst på topp, men det är utvecklande att spela på mitten. Du kommer med mer i spelet och blir mer delaktig. Men du såg väl vad som hände när jag fick ta klivet upp i andra?

Visst, hela Rocklunda njöt. Först sköt toppforward Carlsson 3-3 i en match som Boltic var på väg att ta över, och två minuter före slutet, vid 4-4, avgjorde han matchen med en klassisk rakning i mål, efter att Boltic-målvakten Martin Berggren släppt retur.

En omgång återstår innan elitserien drar igång, men den södra gruppen är redan avgjord. VSK får med sig Boltic-Göta, Villa-Lidköping och IFK Vänersborg. Vänersborg vann derbyt mot Gripen med 3-2 och räddade den sista elitserieplatsen.

Södergruppen avgjord - norrgruppen lever vidare

Norrgruppen lever fortfarande.

I ett skållhett hälsingederby inför 6 463 åskådare - högsta siffran på annandagen - på Sävstaås vann gästerna Edsbyn över Bollnäs med 6-1 och förvandlade gruppen till högintressant bandydebatt. Sandviken och Hammarby är klara, men Bollnäs, Edsbyn, Kalix och Broberg slåss om de två återstående elitplatserna.

Jag tror att det blir Bollnäs och Edsbyn. De är bäst av de lagen, säger Boltic-Götas veterantränare Sören Persson, som själv basar över ett lag som överraskat allt och alla hittills. Till och med sig själva.
Vi har spelat väldigt bra mot slutet och jag tänker inte räkna bort det här laget när det börjar dra ihop sig mot slutspel, säger Persson.

I Västerås har man också - förstås - stora planer.

Det ska bli fruktansvärt roligt att spela stora matcher igen i elitserien. Det har man väntat på länge. Fast vi drömmer om något större än så också, säger Michael Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!