Sandviken räddade poäng

Västerås2004-01-11 20:36

Vänersborg har fyra poäng och Sandviken bara en. Två lag har utmärkt sig i inledningen av bandyn elitserie.

Saiks första poäng satt dock hårt åt.

Jag är nöjd med att få en poäng mot Västerås, på bortaplan känns det mycket bra, sade tränaren Anders Jakobsson efter 4-4.

Västerås hade 4-2 med tre minuter kvar på ordinarie matchtid. Då lade Saik in slutspurten. Stefan Andersson reducerade först till 4-3 i 87 minuten och två minuter senare kvitterade Patrik Södergren till 4-4.

Det känns lite tufft just nu. Jag tycker att vi allra högsta grad ska vinna matchen, sade Västeråstränaren Magnus Berglund.

Om västeråsarna var besvikna efter slutsignalen över att ha tappat en poäng så var Sandvikenspelarna desto nöjdare.

Anders Jakobsson ansåg att laget lyckades kvittera tyder på god moral, något han understryker att laget inte hade i fredags, då Vänersborg vann med 6-4.

Nu fick vi lite upprättelse från i fredags. Jobbar man hårt under 90 minuter så ger det utdelning, säger Jakobsson.

Efter en trevande start blev det lite bättre fart under spelarnas skridskor i andra halvlek. Och då kom också målen. Efter att Västerås Per Fosshaug blivit frispelad av Tobias Forss i den 72:a minuten och satt bollen bakom Daniel Kjörling i Sandvikens mål så spelade hemmalaget riktigt bra. 4-2 kom helt rättvist.

Fast ändå vek Västerås ned sig i slutet, laget hade flera chanser att göra både 5-2 och 6-2.

Försvarsmässigt ska vi klara av det sista tio minuterna. När vi skaffar oss sådana här lägen så måste vi knyta ihop det hela, säger Magnus Berglund.

Vänersborg, som slog Saik i fredags, är överraskningen så här långt. Ny seger blev det på söndagen efter 6-3 hemma mot Bollnäs. Åter var det lagets finska stjärnor Sami Laakkonen och Ari Holopainen som grundlade seger. Tre mål av Laakonen och när Holopainen satte 5-3 var två nya poäng säkrade.

Per Thörnberg heter Holopainens motsvarighet i Edsbyn. Hans 5-3-mål hemma mot Villa/Lidköping gav Edsbyn segern med samma siffror.

Klara var det på Lugnet i Falun där Hammarby utklassade hemmalaget. Efter förlusten i fredags tog stockholmarna revansch och vann med hela 7-0 efter tre mål av David Karlsson.