"Varför är det så i Linköping?"

Många hann inte in i tid – och missade starten på helgens allsvenska toppmöte. "Vi tittar hela tiden på vad vi kan göra bättre", säger Maria Hagström, klubbdirektör i LFC.

22 maj 2017 17:00

Drygt 2 000 åskådare var på plats på Linköping arena på matchen mellan Linköpings FC och Rosengård (0–3) i lördags – och när matchen startade var det fortfarande köer utanför.

– Inte första gången det ser ut så här. Det är bedrövligt. Så fort det kommer 700–800 åskådare eller mer tar det stopp och blir köer på grund av för tröga insläpp, säger Oskar Svensson, som är en av flera som under de senaste dagarna hört av sig till Corren och varit irriterad.

Han fortsätter:

– Det kan knappast ha kommit som någon överraskning att det skulle bli ganska bra med publik. Folk var vansinniga över att behöva stå och vänta så länge i kön på den där trappan. Så är det inte på andra arenor och jag förstår inte varför det ska behöva vara så i Linköping.

Maria Hagström beklagar bekymren och nämner ett flertal faktorer som förklaringar: många som trots vädjan om annat kom sent, en arena där diverse byggen fortfarande pågår, bara ett par entréer som kan vara öppna och en ovana för klubben med så mycket publik.

– Delvis är det så att vi hyr in oss på arenan och påverkas av hur det ser ut där. Samtidigt är det klart att vi också har ett ansvar och hela tiden tittar på vad vi kan göra bättre. Vi utvärderade det senast idag. Nu hade vi tagit in extrapersonal och jag kan garantera alla att vi gör så gott vi kan, säger Hagström.

För dem som köpt biljetter i förköp var det inga problem. De kom in direkt. Svårigheterna uppstod för dem som på olika sätt skulle betala på plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!