Var lugna – det kommer gå bra

Hur ska det gå för LFC efter guldfesten i höstas? Lugn, det kommer att gå bra.

20 mars 2017 08:45

Spelare efter spelare har lämnat och det är många som undrar hur sjutton det ska gå för Linköpings FC. Efter 90 minuters överkörning av Örebro i kvartsfinalen i svenska cupen är jag betydligt mer säker än vad jag varit under de senaste månaderna.

Lugn.

Var inte oroliga.

Det kommer att gå bra.

Mästarlaget kommer inte att sprudla på samma sätt som under 2016, kommer inte att vinna lika många matcher och kommer förmodligen inte att orka utmana Rosengård hela vägen in i kaklet i guldmatchen.

Men tillräckligt bra för en plats i toppstriden även 2017?

Absolut.

Så bra är LFC.

Så bra är inte de andra lagen.

Om det ofta blev 3–0 och 4–0 i fjol, ser jag betydligare mer av 1–0 och 2–0 i år. Det kan räcka långt det också. Med Harder, Blacksteniusoch Rolfö försvann 47 av 73 allsvenska mål och det krävs inga Lasse Lagerbäck-kunskaper i ämnet fotbollslogik för att inse att det kommer att märkas. Men om anfall var bästa försvar då kan försvar bli bästa anfall nu. Med landslagsmeriterade kvartetten Jessica Samuelsson, Janni Arnth, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson som defensiv mur lär inte målvakten Cajsa Andersson riskera att bli utarbetad den här säsongen heller.

Det skulle inte sitta fel med offensiv förstärkning – men jag gissar att man väntar på att Kosovare Asllani ska komma hem (?) i sommar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten