Vangs lag föll i finaldrama

Han blev inte kanadensisk mästare. Men väl silvermedaljör med sitt lag Toronto Golden Jets.

1 april 2019 14:18

Sent på söndagskvällen svensk tid förlorade Toronto, i neutral bassäng utanför den egna staden, mästerskapsfinalen med 5–6 mot Ottawa. Linköpingskillen Christopher Vang spelade hela slutspelet, och finalen, för Toronto och det blev alltså inget guld.

– Vi spelade faktiskt inte upp till samma nivå vi haft tidigare under slutskedet av säsongen. Började bra med ledning, 1–0, men sen kom Ottawa ifatt och om till 3–1 och vi lyckades aldrig komma närmare än ett mål bakom. Jag lyckades träffa ribban tre gånger i bra lägen och andra stabila skyttar hade lite liknande matcher. Nära, men tyvärr var de andra bättre, berättar Vang som gjorde ett mål i kvartsfinalen och utöver det stod för några assist.

– Tyvärr har vi slagit det här laget två gånger under säsongen så känns bara dumt att få stryk när det väl gäller. Och man är väl aldrig nöjd med silver när man var nära på guld men vi var klart sämre idag så inte mycket att himla om, säger Linköpingskillen om finalen.

Vang spelar nu i Sverige under april och början av maj. I slutet av maj blir det slutspel i Israel. Före det blir det slutspel med Stockholmspolisen i den svensk-finska ligan i Åbo.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius