Uppgifter: Han blir tränare i Maif

Christer Persson, närmast från Jönköping. Sporten erfar att han är tränaren som tar över Motala AIF:s division 2-lag.

10 december 2018 21:55

Det spekulerades först på måndagskvällen av Rickard Johansson på Östgöta medias fotbollsblogg. Att det också blir så bekräftades senare av en källa nära Motala AIF.

På måndagen presenterades enligt uppgift Persson för Maifs spelare i samband med träningen på Idrottsparken.

På tisdagsmorgonen ska han träffa Maifs oldboys och supporterklubb och på en presskonferens presenteras han sedan för allmänheten.

Christer Persson beskrivs som en lugn och långsiktig tränare som är ödmjuk i sin roll.

Han är överens med Maif om ett treårskontrakt, erfar Sporten.

Christer Persson är 39 år och har även spelat för Jönköpings Södra när han hade sin aktiva karriär. Persson spelade 66 allsvenska matcher för Kalmar FF och har varit med och fört upp Kalmar FF till allsvenskan vid tre tillfällen, 1998, 2001 och 2003.

Efter Jönköping Södra går nu tränarkarriären vidare i Motala AIF.

Sporten har under måndagen sökt Christer Persson, men inte kunnat nå honom. Motala AIF:s ledare för sportgruppen, Daniel Soner, ville på måndagen heller inte kommentera namnet, och hänvisar till tisdagens presskonferens.

Motala AIF riskerar som vi tidigare berättat att förlora lagkaptenen Simon Karlsson till Sylvia som uppvaktar både honom och Maif om en övergång.

I övrigt sägs varken målvakten Ylber Gubetini eller anfallaren Johannes Ehn bli kvar i Maif.

Maifs fotbollsordförande Stellan Axelson vill inte kommentera tränarfrågan, men säger att Maif på tisdagen kommer att presentera en spelare med meriter från superettan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius