Unik träning i Campushallen

Elitsatsningen har han lagt åt sidan. Men Erik Lindblom vill ändå spela basket på bra nivå. Då är Campushallens basketträning ett perfekt val.

17 januari 2018 08:00

– Jag fick höra om det här när jag flyttade hit i höstas och det är klart att man funderade på hur det skulle vara, vilken nivå det handlade om. Nu ångrar jag verkligen inte att jag kom hit, det känns jättebra att träna på det här sättet, säger Erik Lindblom.

Campushallen driver en unik träning i Linköping. Gillar du bollsporter men inte vill vara med i en klubb eller spela seriematcher med ett lag finns här chansen att i organiserad form utöva innebandy, fotboll, badminton, basket, volleyboll och bordtennis. Alla idrotter har ledare på plats och har pass för nybörjaren, medelutövaren eller för den som spelat en hel del tidigare. Passupplägg och bokning sker på samma sätt som till gruppträningspass och de har uppvärmning, teknikövningar och sedan spel. Utrustning kan lånas på plats och bollsportspassen passar kanske den som vill spela lite då och då men inte har möjlighet eller vill spela i ett lag.

– Andra träningsanläggningar satsar inte på bollsport, så där är vi unika. Vi har tre stora bollhallar, ytor som vi är tacksamma för, säger Anna Tanttinen som är träningsansvarig.

Erik Lindblom har tidigare spelat basket i Solna Vikings och har en gång i tiden vunnit NM-guld. När studierna tog honom till Linköping ville han hålla kontakten med sporten han älskar, men var inte intresserad av att söka sig till någon klubb och börja träna och spela matcher.

– Just nu trivs jag bra med den här nivån, det går perfekt att kombinera med plugget, säger Erik Lindblom.

Nu kör han en gång i veckan tillsammans med ungefär 15 andra. Ålder och ursprung varierar, de flesta pluggar men några jobbar. Intensiteten på träningen är hög och det är bra klass på spelet.

– Vi brukar mest spela match, övningar har man gjort så det räcker genom åren. Vi brukar snacka en del taktik och sätta upp spel, säger Erik Lindblom.

Johan Henriksson är träningskoordinator:

– Man ska kunna släppa prestigen och bara ha kul. Vi sållar inte bland folk, alla är välkomna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson