– Det börjar känns bättre och bättre. Min främsta styrka är att springa så det försöker jag göra så mycket som möjligt från min backposition. Vi har kommit överens om att jag ska försöka vara offensiv och det är en roll som jag trivs väldigt bra med, säger Oskar Hovlund som kom till Linköping från Solfjäderstaden, 2015.

Och i en annars sömnig förstaperiod var det just Hovlund som var den stora behållningen. Det 19-åriga backlöftet var precis överallt och efter att ha drivit upp bollen femton meter från sin backplats mot ett passivt Örebroförsvar var det logiskt nog också han som gjorde periodens enda mål.

– Ett skönt mål. Men ska jag vara helt ärlig kändes det mest som vi sprang och gömde oss som lag i början av matchen. Örebro hade kanske inte så mycket heller, fast oavgjort hade inte känts helt orättvist i paus, menade Hovlund.

Starten av mittenperioden såg till en början likadan ut. Men sedan skulle det bara smälla till när Libk, lite från ingenstans, skruvade upp tempot med väldigt många procent. För under loppet av två lyckominuter mellan minut sju och nio i den andra perioden gjorde Libk tre mål. Alla från i stort sett samma vinkel från högersidan genom i tur och ordning: Petter Alm, Matej Jendrisak och så Oskar Seth, född 1998, som gjorde mål för andra matchen i rad fram till 4–0.

– Det rycket kändes skönt och vi har ett ungt lag så det är naturligt att många av de spelarna kliver fram. Kollar du på till exempel (Oskar) Hovlund så är jag övertygad om att vi har en framtida landslagsman där inom kort, om han fortsätter ta steg i defensiven, säger tränaren och managern Johan Astbrandt.

Adam Zetterström är en annan duktig talang som däremot haft svårt att en plats sedan Andreas Harnesk lämnade som huvudtränare. Mot Örebro slängdes han dock in med 4–1 på tavlan precis i slutskedet av den andra perioden - med minst sagt lyckat resultat. Redan i det första bytet, på hans första bolltouch så gjorde Zetterström 5–1 fint framspelad av Matej Jendrisak. Vad klockan stod på? 19.59.

– Den andra perioden är fantastiskt bra från vår sida och att Zetterström gör mål på det sättet blir nästan lite komiskt. Han gjorde en jättebra match för FBC Linköping i torsdags så vi ville ge honom chansen, säger Astbrandt.

På slutet lyckades Örebros ledande spelare med Simon Palmen och Joel Kanebjörk i spetsen skapa sig själva lite mer ytor. Men närmare än en reducering till 3–6 på straff med 30 sekunder kvar kom inte Närkelaget.