Umeå kan tvingas ställa över någon av sina utländska stjärnor i den kommande damallsvenskan.
Till skillnad från Migrationsverket jämställer inte Svenska fotbollförbundet schweiziska medborgare med EU-medborgare vad det gäller rätten till fri rörlighet på arbetsmarknaden.
Enligt förbundets stadgar klassas nyförvärvet Ramona Bachmann från Schweiz som icke EU/EES-spelare.
Det tvingar Umeå att placera en ur kvartetten Bachmann, brasilianskorna Marta eller Elaine, alternativt kinesiskan Xiaoxu Mao på läktaren i varje match.
Vi är villiga att pröva frågan i domstol, säger Umeås sportchef Roland Arnqvist till Västerbottens Folkblad.
Det finns ett avtal mellan EU och Efta-landet Schweiz, som inte ingår i EU eller EES, som ger dess medborgare samma rätt till fri rörlighet i Europa som EU-medborgare. Det följs av bland annat Svenska ishockeyförbundet.
Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten är bestämd i sin uppfattning.
Schweizare är inte att jämställa med EU-medborgare, säger han till tidningen.
Svenska fotbollförbundet har dock kontaktat Europeiska fotbollförbundet (Uefa) och dess chefsjurist Marcel Bens för att höra vilken policy Uefa har i frågan.
Under våren har även Helsingborg krävt att Svenska fotbollförbundet ska ändra sina regler och inte diskriminera spelare från länder som har samarbetsavtal med EU. Det skulle öppna för Helsingborg att använda upp till sex afrikanska spelare i allsvenskan under hösten i enlighet med Cotonou-avtalet som finns mellan EU och 78 länder i Afrika, Västindien och Stillahavsområdet. Lars-Åke Lagrell har avfärdat Helsingborgs krav, men öppnar för en debatt på representantskapsmötet i december.