"Tydligen inte så mycket gräs"

Två omgångar har passerat och nu väntar en värdemätare för Åtvidabergs FF. Torns IF på bortaplan – på naturgräs. "Planen ska tydligen vara rätt dålig så vi får se hur det påverkar vårt sätt att spela", säger Åtvidaberg FF:s tränare Richard Johansson.

19 april 2019 20:00

En oavgjord match och en seger – Åtvidabergs FF har fått en betydligt bättre start på säsongen än den förra. Nu väntar Torns IF på bortaplan som kom femma i fjol och som många tippar i toppen av tabellen. Dock har motståndarna tappat sin främsta målskytt, Astrit Seljmani, som har gått till Varberg i Superettan där han på tre matcher har gjort tre mål. Även Torns målvakt Philip Mårtensson lämnade för spel i till Trelleborg.

– Det är två tunga tapp, men det är fortfarande ett bra lag. De hade platsen till kvalet i Superettan förra säsongen men föll ur ramen i de sista omgångarna. De var ett topplag under nästan hela säsongen. Jag tror att de kommer hamna på den övre halvan i år, säger ÅFF:s tränare Richard Johansson.

Det är alltså ett tufft motstånd för ÅFF – både laget och spelunderlaget.

– Det är tydligen inte så mycket gräs på planen. Vi får se hur det påverkar vårt sätt att spela, säger Johansson och fortsätter:

– Läget just nu är bra och vi har haft en bra vecka. Vi har rätt bra koll på Torn. Samtidigt ser skadeläget bra ut då spelare är tillgängliga.

Nyförvärvet Zev Taublieb har haft skadeproblem men har nu två hela träningar bakom sig.

– Han är tillgänglig, men vi får se hur vi gör med honom den här matchen. Skulle det behövas kan vi använda honom, men vi vill helst att alla får en hel träningsvecka bakom sig efter en skada.

Den nye målvakten Emir Plakalo ansluter till truppen på tisdag men är inte spelklar än. Som det ser ut är allting klart inom ett par veckor. Med stor sannolikhet är det Henrik "Fimpen" Gustavsson som står under måndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi