TV: "Vi ska gå till slutspel"

Jerry Bengtsson testade på speedway. "Men jag var för rädd för att köra", säger mannen som nu är med och leder Piraterna i elitserien.

30 april 2019 10:00

Videoserien Sportsnacks femte avsnitt finns att se på mvt.se och corren.se. Gäst i programmet är Jerry Bengtsson som är en person som själv figurerar till vardags i både MVT-land och Correnland. Han jobbar på bank och bor i Linköping, medan han i Motala leder Piraterna och har sommarstuga i Varamon.

– Jag trivs bra på båda ställena, säger Jerry över en fika intill Akademibokhandeln i centrala Linköping.

Jerry Bengtsson är 57 år och växte upp i Motala i sin ungdom, först på Dunteberget några hus från speedwaybanan, och sedan på Brinken. Han var bollsportsmänniska, med fotbollsspel i Zeros och IFK och handboll i MHK.

Jerry var länge ungdomsledare i Motala HK och fick se spelare som Peter Göthe och Roger Ewertsson nå A-laget och även längre än så.

Till speedwayen togs han med av pappa Roland Bengtsson som var med och startade Piraterna på 1970-talet och som är med och jobbar i klubbens så kallade "gubbgäng" än i dag. Roland har fått alla tre sönerna intresserade, lagledaren Jerry, flaggvakten Jonny och tävlingsledaren Jimmy.

Jerry Bengtsson har haft olika roller genom åren, bland annat webmaster och pressansvarig. Som ledare har han varit parhäst med Fredrik Staaf flera gånger, dels 2007 i elitserien, men också i fjol i allsvenskan.

Nu leder Staaf/Bengtsson Piraterna i återkomsten i elitserien som startar på tisdag nästa vecka hemma mot Smederna.

– Målet är att kämpa om den sista slutspelsplatsen. Vi ska gå till slutspel och sedan kan allt hända, säger Jerry Bengtsson.

I Sportsnack berättar Bengtsson om helgens häftiga resa till Polen och publikfesterna där, om hur tänket är kring årets lagbygge, och om sin roll som "påskjutare". Det sista är en svunnen uppgift i sporten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius