TV: Klubben som är på väg tillbaka

Sköna, gröna Hellgrenshagen är en av de idylliska platser som berikar den östgötska idrotten. Just nu är det medvind för Malmslätts AIK:s herrar.

24 maj 2019 09:00

– Det är en gedigen fotbollsförening med alla ungdomar som finns och som kommer underifrån, säger tränaren Johan Petersson.

Östgötsk fotboll är på många håll en konstgräsvärld, men inte i Malmslätt. I det lilla förortssamhället på cirka 4 000 invånare, på kort pendlingsavstånd från Linköping, är det riktigt gräs som gäller. På en räcka av planer dessutom.

Vid sidan av A-planen finns ytterligare en elvamannaplan, tre sjumannaplaner, en niomanna och två femmanna. Här finns superbra förutsättningar att lira boll.

Den gamla grusplanen är numera parkering, men där planeras faktiskt så småningom en träningsplan med konstgräs.

Det är problem med avloppet på anläggningen, men det ska fixas och Hellgrenshagen är som förr en gemytlig plats att vara på. Det trista för Maik är att damlag och flickjuniorlag saknas, men annars är det snurr på det.

Maik har som målsättning att etablera sig på sikt i trean på herrsidan och tränaren Johan Petersson, som gör sitt tredje år i klubben, är stolt över att 18 av 27 spelare i truppen är uppvuxna i Malmslätt.

Idrottsresan besöker Maikherrarna i videoseriens avsnitt 26 som kan ses på corren.se och mvt.se. Där intervjuas Johan Petersson, spelarna Adam Samuelsson och Jacob Samuelsson, bröder, och spelande styrelseledamoten Mikael Pettersson.

Maik är i delad serieledning i fyran och möter närmast Ljungsbro hemma på fredagen.

– Vi är ett lag som spelat ihop ett par-tre år nu. Vi har ett bra grundspel, säger Johan Petersson som vill berömma målvakten William Alenbäck.

Vart ska Idrottsresan gå vidare? Välkomna med förslag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa