TV: Guldkväll bland fansen

Han har varit med som spelare tre SM-finaler med Hammarby på arenan. I helgen fick Dennis Gustafsson uppleva en SM-final på ett nytt sätt när han stod i den blåvita Villaklacken.

25 mars 2019 10:00

Genom bandykompisar från förr upplevde Gustafsson hela grejen som "supporter" när Villa-Lidköping på Studenternas IP vann sitt första SM-guld i finalsegern mot mesta mästarna Västerås SK.

– Helt otrolig stämning. Det är inget snack om att Villa är bäst just nu, både på och utanför planen. Fantastisk inramning, säger Dennis Gustafsson.

47-årige Gustafsson, som var målvakt i IFK Motalas elitlag i 20 säsonger och även har tränat IFK Motala, säger att han ser paralleller till IFK Motalas första och hittills enda SM-guld 1987. Då stod han också på läktaren på Söderstadion.

Det var mäktigt att se hur känslosamt det var bland Villafansen efteråt.

– Det blir intressant att se hur det här påverkar intresset, när man nu har vunnit, funderar Dennis.

Gustafsson är gäst i säsongens sista Bandysnack, videoprogrammet som kan ses på mvt.se och corren.se. Det blev ett prat om idrottsklassikern SM-finalen, om IFK Motalas säsong och framtid, och om Dennis relation till sporten just nu. Satsningen för den förre målvakten på "Men´s fysics" går vidare med nytt tävlingsmål i höst.

– Det har tagit lite tid att komma tillbaka efter förra tävlingen, längre än jag trodde. Nu äter jag normalt och kör enligt schemat fyra dagar träning och en dag vila. Det betyder fem-sex dagar i veckan med träning, säger Dennis.

Något bandyuppdrag som är aktuellt?

– Nej, inte just nu. Men jag stänger inga dörrar, säger Dennis Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa