TV: Därför läggs loppet ner

Ett lopp har fått en ny backe, ett lopp har lagts ned och ett annat har fått ett nytt livegig.

Motala är redo för en cykelfest igen. Start med MTB-Vättern på fredag och sedan 54:e Vätternrundan helgen efter. Marknadschefen Ulrika Smith Svenstedt gästar Sportsnack och berättar det senaste kring loppen.

Motala är redo för en cykelfest igen. Start med MTB-Vättern på fredag och sedan 54:e Vätternrundan helgen efter. Marknadschefen Ulrika Smith Svenstedt gästar Sportsnack och berättar det senaste kring loppen.

Foto: Jens Bollius

CYKEL2019-06-03 16:00

Vätternrundans marknadschef Ulrika Smith Svenstedt gästar Sportsnack och berättar det senaste inför den stundande cykelfesten i Motala.

– Det blir en överraskning, något som kommer att hända i den där backen som går upp vid en äng, hintar Smith Svenstedt inför veckans premiärlopp MTB-Vättern som arrangeras på fredag.

Ulrika Smith Svenstedt har i år infriat en dröm i Motalas cykelfest, det vill säga att släppa en låt. "Oslagbara" är en pepplåt och tanken är att den ska höras överallt bland cyklister och funktionärer. En sång, som skrivits av schlagerfolk och som framförs av schlagerfolk, som ska knyta samman folket i och kring Vätternrundan.

Förebilden är Vasaloppets hymn där dalatoner etsar sig fast i människors sinnen.

På fredagskvällen den 14 juni, i samband med Vätternrundans start i centrala Motala, kommer det att bli ett livegig med de som gjort Oslagbara. Den låten spelas, plus andra låtar också.

– Vi kommer att ha en liten scen där vid starten, berättar Ulrika Smith Svenstedt.

En annan nyhet i årets cykelvecka är funktionärerna som inte ska stå som flaggvakter utan som just funktionärer vid sidan av vägbanan och serva cyklisterna. Det blir till att följa trafikreglerna, för både loppets cyklister och de bilister som ska samsas på vägarna.

Någon dag tidigare, på torsdagen den 13 juni, har Vätternrundan de senaste åren haft ett nostalgilopp som aptitretare till elitens Vättern GP. Retro-Vättern har varit en plats för elitåkare från förr och utklätt folk på höghjulingar eller militärcyklar att visa upp sig.

Men nu har Retro-Vättern lagts ned.

– Det skulle ju varit ett år från första början. Man måste hitta på något nytt om man ska fortsätta med något, tycker Ulrika Smith Svenstedt.

Sportsnack i video kan ses på corren.se och mvt.se och där berättar Ulrika Smith Svenstedt bland annat om hur snabba subgrupper kan samsas med långsammare åkare. Hon tycker själv att mixen fungerar och båda delarna av cyklisternas ambitioner är viktiga för arrangören.

– Vår målgrupp är alla, säger marknadschefen.

Vem vill ni se som nästa gäst i Sportsnack? Välkomna med förslag.

Siktar på klassikern 2021

Namn: Ulrika Smith Svenstedt.

Ålder: 47 år.

Bor: Hus i Berg.

Familj: Två barn och man.

Uppvuxen: Borensberg.

Yrke: Marknadschef och sponsoransvarig på Vätternrundan.

Fritidsintressen: Idrott, älskar lagidrott också numera, som innebandy och hockey. Vara ute i naturen, skogen är en fristad.

Idrottsmeriter: USM-guld på 3 000 meter med Maif, seger i Lilla Lidingöloppet, lag-USM-guld på skidor med Sveg, individuellt USM-silver i terränglöpning, med i junior-Finnkampen i friidrott.

Målsättning: Kanske göra klassikern 2021 som 50-åring, året när klassikern fyller 50. Åka landsvägslopp på cykel i Utah eller någon annanstans i USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om