TV: "ÅFF ska tillbaka till eliten"

Han har själv tränat Åtvidabergs FF i division 3. Det var i början av 1990-talet. Mats "Tott" Karlsson känner ingen panik, trots tre raka förluster för ÅFF i söderettan.

Jobbet är som arbetsmiljöingenjör på Feelgood intill Saab, men än är Mats Karlsson engagerad i Åtvidabergs FF, i sportgruppen. "ÅFF ska tillbaka till elitfotbollen", säger han i Sportsnack.

Jobbet är som arbetsmiljöingenjör på Feelgood intill Saab, men än är Mats Karlsson engagerad i Åtvidabergs FF, i sportgruppen. "ÅFF ska tillbaka till elitfotbollen", säger han i Sportsnack.

Foto: Jens Bollius

FOTBOLL2019-05-07 11:00

– ÅFF ska tillbaka till elitfotbollen, men vi jobbar långsiktigt. Vi tar in talanger i stället för färdiga spelare, säger han.

Mats Karlsson gästar veckans videointervju i serien "Sportsnack". Han var heltidsanställd i rollen som sportchef 2009-2015 i ÅFF. Han gick till Oskarshamn ett par år när ÅFF inte hade råd att ha honom kvar på posten, men sedan 2018 är han tillbaka på ideell basis och jobbar i en sportgrupp tillsammans med två andra tidigare ÅFF-profiler, Steve Creutz och Richard Pihl.

I Sportsnack, som kan ses på mvt.se och corren.se, berättar Karlsson om gamla tider och gamla minnen. Bästa tränaren han själv haft är Sven-Göran Eriksson i Degerfors, bästa värvningen han gjort till ÅFF är Daniel Sjölund och bästa minnet som spelare är när ÅFF hängde kvar i allsvenskan 1981 efter 4–3-seger mot Malmö FF.

Karlsson uttalar sig också om ÅFF just nu.

– Vi har ett bygge som håller på. Vi fick en bra start, men det var jobbiga matcher mot Landskrona och Ljungskile. Det var ett steg åt rätt håll igen mot Utsikten, ett olyckligt sent mål bara, säger Mats Karlsson.

Totts klubbar

Namn: Mats Karlsson.

Ålder: 61 år.

Klubbar som spelare: Degerfors, Åtvidabergs FF (1980-1988).

Klubbar som tränare: Rimforsa, Åtvidaberg, Hjulsbro, Åtvidaberg, Linköpings FF, Sylvia, Åtvidabergs Tipselit.

Klubbar som sportchef/sportgruppsmedlem: Åtvidabergs FF, Oskarshamn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!