Tungt cupslut för Östria

Det var en härlig cupkväll på idylliska Lambohovsvallen. Men äventyret i Östgötacupen fick inget lyckligt slut för överraskningen Östria Lambohov.

28 augusti 2018 21:50

Division 6-laget, som bara vunnit i serien och gått från klarhet till klarhet i cupen, var spelmässigt ordentligt underlägset det gästande laget från Norrköping, Eneby, som är topplag i division 3.

Det hjälpte heller inte med tre bonusstraffar för Östria. Skyttekungen Josef Haddad satte två av de tre straffarna laget fått som "handicap", och det var inte tillräckligt mot Eneby som vann fullt rättvist med 7–2 (1–0).

Eneby har dessutom en rad spelare som spelat ännu högre upp än trean, en av dem inhopparen Henrik Nilsson som spelat för både Maif och Sleipner.

– Det ska vara den här skillnaden. Vi har många bra spelare och har dessutom trappat upp i år, säger Nilsson vars lag kan vara på väg mot division 2-spel 2019.

Östria Lambohov skapade väldigt lite av egen maskin, även om talangen Abdi Said var lite på språng ibland, och kunde inte ta sin första historiska cuptitel. I stället tog Eneby sin tredje cupseger i länet, den första sedan 2005.

– Tufft. De var bättre än oss, tyvärr. De hade ett högre tempo och är värda segern, säger Josef Haddad.

Östrias målvakt Carl-Hjalmar Eriksson var irriterad på 1–0-målet som han inte tyckte borde godkänts, då han menar blev ruffad i straffområdet av en Enebyspelare.

– Det blir idrottspsykologi av det när vi får ett felaktigt mål mot oss. Vi orkar inte mentalt eller fysiskt. Tråkigt att förlora, man vill ju vinna en sån här match, säger Östriamålvakten.

Carl-Hjalmar Eriksson kunde ändå i besvikelsens stund se bortom finalförlusten.

– Det är kanske svårt att se det nu, men med perspektiv har vi gjort en resa i år, säger målvakten.

Målen: 0–1 (35) Andreas Lind, 0–2 (53) Philip Johansson, 1–2 (60) Josef Haddad, bonusstraff, 1–3 (70) Daniel Källsholm, 1–4 (72) Andreas Lind, 2–4 (74) Josef Haddad, bonusstraff, 2–5 (78) Andreas Lind, 2–6 (85) Henrik Nilsson, 2–7 (88) Victor Larsson.

Publik: Cirka 500.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius