Tunga namn borta – hindrade inte LVC

GP-bronstagarna Gislaved hade nog hoppats på en bekväm seger mot LVC. Istället blev det tvärt om. Linköping dikterade spelet och vann med klara 3–0. "Det är en så jämn serie i år så allt kan hända", säger LVC:s libero Karin Waser.

26 januari 2019 15:27

Gislaved chockade volleyboll-Sverige när de tog hem Grand Prix-bronset efter att ha vunnit mot Hylte/Halmstad. När de under lördagen klev in i Sporthallen som tabelltrea var det inget snack om att de var favoriter. Dessutom hade Linköping de tunga namnen Rebecka Carlsson och Alison Youlten på frånvarolistan. Gislaved klarade dock inte av favoritskapet och LVC visade upp ett stabilt försvar som banade vägen för en riktig volleybollshow.

– Vi har haft folk borta hela veckan och kände nog att vi ville visa att hela laget är bra. Vi spelar med så himla mycket glädje. Det är kul att hela laget kan spela bra tillsammans, säger LVC:s libero Karin Waser, som är ny i laget för den här säsongen.

Det var också ett riktigt revanschsuget LVC. Senast lagen möttes tappade de en 2–0-ledning till 2–3-förlust. Det gjorde också att det var Gislaved som tog den sista GP-platsen. Den här gången klarade dock Linköping att hålla ihop spelet även i tredje sett och tog hem segern, relativt bekvämt, med 3–0 (25–19, 25–23, 25–18).

– Det är jättekul. Vi ville nog ha revansch. Det var riktigt skönt att vi kunde avsluta det ordentligt i dag, säger Waser.

Vad var det ni gjorde bättre än Gislaved?

– Det var framför allt energin som avgjorde och att vi satte in mycket boll. Vi gjorde inte så mycket misstag. När man är riktigt sugen så går det bättre, säger Waser och ler.

LVC-liberon är en av tre spelare som värvades från Riksidrottsgymnasiet i Falköping inför säsongen. Hon har kommit in bra i laget och trivs.

– Det har varit kul och jag har utvecklats jättemycket. Jag har kommit till ett härligt lag. Jag har känt mig välkommen från dag ett.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa