"Trodde att vi skulle stå upp lite bättre"

LVC:s damer hade femteplatsen i sikte, men resultaten blev inte till deras fördel. Istället hamnade de sjua i tabellen och får spela i en fortsättningsserie där lag 6–10 möter varandra.

3 februari 2019 18:25

Helgen resulterade i en 3–1-seger mot Svedala och sedan en 0–3-förlust mot serieledande, och nu seriesegrande, Engelholm.

– Jag trodde att vi skulle stå upp lite bättre mot Engeholm, men de var jävligt bra. Vi hade inte en chans. De var bättra i alla områden, säger LVC:s tränare Mathias Gustavson.

Då LVC inte hade resterande resultat med sig i den sista omgången slutar de på en sjundeplats i tabellen.

– Det är som det är. Det gör inte så mycket om man kommer sexa eller sju. Vi behöver bara slå laget ovanför oss så går vi om dem, säger Gustavson.

Slutspelet har gjorts om för elitserien till den här säsongen. Därmed hamnar lag 1-5 i en play off-serie och lag 6-10 i en playoff in-serie. Eftersom LVC hamnade på plats sju i serien får de från start sex poäng i fortsättningsserien. Samtidigt får lag sex åtta poäng, lag åtta fyra poäng, lag nio två poäng och lag tio noll poäng. De tre lagen som hamnar på plats 1-3 i den lägre fortsättningsserien går vidare till SM-slutspelet. Det är Sollentuna som hamnade på plats sex och som blir laget som LVC behöver slå för att vinna fortsättningsserien och få det lättaste motståndet i fortsättningen.

– Vi har spelat jämnt med Sollentuna den här säsongen men jag tycker att vi är lite vassare. Jag hoppas verkligen att vi kan vinna mot dem, säger Gustavson.

Vad fokuserar ni på nu framöver?

– Vi vill spela lite snabbare och utveckla vårt anfallsspel. Vi är inte riktigt färdiga där och hoppas att vi kommer en bra bit i den träningen under de kommande veckorna så att vi är redo till slutspelet. Nu är det lite kommunikationsmissar och det har inte klickat helt än, säger Gustavson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi