Tre raka segrar blev fyra för ÅFF

Med tre raka segrar i ryggen var det ett ÅFF med självförtroende på Kopparvallen. Och tre utökades också till fyra när Ryan Binns, AlemPlakalo och Max Olsson hade kemi i anfallsspelet. Slutresultatet skrevs till 3–1.

15 juni 2019 18:01

Ett hårt och aggressivt presspel över hela banan kännetecknade ÅFF denna varma och soliga lördag. Stundtals stressade hemmalaget motståndarna Oddevold till misstag och en ytterkant i form av Max Olsson spelade med ett stort självförtroende. Redan efter tio spelade minuter spräckte hemmalaget nollan efter ett svagt ingripande av Oddevolds målvakt. Det gjorde att AlemPlakalo kunde pressa in ledningsmålet.

Det var fortsatt ÅFF som dikterade spelet på planen. Men sex minuter senare kvitterade bortalaget genom ett nickmål av Axel Pettersson.

Åtvidaberg hängde dock inte med huvudena utan steppade upp ytterligare. I en period var det nästan bara ÅFF som hade boll och Oddevolds tränare skrek frustrerat från bänken. 1–1 blev 2–1 när Ryan Binns fick näta igen efter ett fint förarbete av Max Olsson.

I andra växte Oddevold mer och mer in i matchen medan ÅFF såg rädda ut för att tappa sin trepoängare. Ett aggressivare och fulare spel syntes på planen och de gula korten fick dras fram av domaren vid flertalet tillfällen. Bortalaget kom igenom några gånger då Henrik Gustavsson i ÅFF-målet fick göra några fina räddningar.

I den 80:e minuten fick Oddevold ett öppet läge och la in bollen enkelt. . . men det var dömt för offside. De fortsatte jaga kvitteringen och var nära igen – genom en cykelspark i 85:e minuten. När bortalaget pressade upp skapades dock också ytor för ÅFF i omställningarna som hade flera bra lägen.

Det var spännande enda fram till slutminuterna då matchen vägde fram och tillbaka. Men i den 94:e minuten spelades Ryan Binns fri och punkterade matchen med sitt 3–1-mål.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi