Trött Oasis Bi i storloppet

I Prix d'Amérique för två veckor sedan gjorde Oasis Bi ett superlopp och blev trea. Det gick desto tyngre i Prix de France.

Foto: Jeppe Gustafsson

Trav2016-02-14 18:31

– Jag vet inte om det var den kladdiga banan som han inte klarade eller om det var något fel på honom. Nu åker vi hem till Sverige och kollar upp Oasis BI, sedan får vi se, sade Mantorpstränaren Stefan Pettersson till TT.

Oasis Bi tog över ledningen kort efter start, släppte till Timoko, men var trött tidigt och var långt efter i mål. vann gjorde Bold Eagle före Timoko med Björn Goop i sulkyn.

– En enorm insats av Timoko, men Bold Eagle är bäst i världen just nu, sade kusken Björn Goop.

I Prix d'Amérique släppte Björn Goop ledningen med Timoko till Bold Eagle. På söndagen försvarade man täten som ekipaget övertog från Oasis Bi efter 600–700 meter. Trots en inledning i tredjespår och därefter en tung löpning utvändigt om Timoko kunde Bold Eagle koppla greppet inne på upploppet.

Kusken Franck Nivard kunde till och med kosta på sig en segergest kort före mål.

– Det blev ett tufft lopp men jag hade hela tiden en bra känsla att vi skulle vinna. Jag vann båda loppen med hans far Ready Cash 2011, sade Nivard.

Segertiden för Bold Eagle blev 1.10,7. Timoko hade tiondelen sämre.

– Vi fick det lopp vi ville ha, allt stämde, men ändå var Bold Eagle för bra trots att han fick ett väldigt tufft lopp. Vi får se när vi möts nästa gång, kanske i Elitloppet, funderade Goop som vann med Timoko i fjol och Noras Bean 2014.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om