Sportchef självkritisk efter travsabotaget

Hästen Tobias del Ronco var redo för tävlingarna på Mantorptravet, men ströks ändå. "Ett handhavandefel, vi har brustit i rutinerna", säger sportchefen Thomas Knutsson.

Mantorptravet blev utsatt för sabotage under måndagskvällens tävlingar.

Mantorptravet blev utsatt för sabotage under måndagskvällens tävlingar.

Foto: Jeppe Gustafsson

Trav2019-09-03 10:46

Det var i måndagskvällens femte avdelning som Halmstadshästen Tobias del Ronco skulle startat. Tränaren Wilhelm Paal fick beskedet tidigare under dagen när han gick in på atg.se och såg att hans häst var struken, trots att han då förberedde resan till Mantorp. Det visade sig att en okänd människa ringt in till Mantorptravet och strukit Tobias del Ronco. Enligt regelverket ska då travbanan ringa till tränaren och dubbelkolla, men det gjordes inte den här gången.

Mantorptravets sportchef Thomas Knutsson är självkritisk och säger:

– Det blev ett handhavandefel. Det finns rutiner hur man ska gå till väga i såna här fall, men de har brustit den här gången. Vi är trots allt bara människor som jobbar här, den här gången var det den mänskliga faktorn.

Hur kommer Wilhelm Paal att kompenseras?

– Han ersätts enligt en kutym som finns med fjärdepriset i det aktuella loppet. I det här fallet handlar det om 7 200 kr, säger Thomas Knutsson.

Behöver ni uppdatera era rutiner?

– Nej, det behövs inte. Vi vet vad som gäller och vad som har brustit den här gången. Jag har aldrig varit med om det under mina dryga 40 år i branschen, och det kommer aldrig att hända igen på Mantorptravet, säger Thomas Knutsson.

Har du varit i kontakt med Wilhelm Paal efter gårdagen?

– Nej, jag har sökt honom men inte fått något svar. I går (måndag) var han såklart väldigt upprörd, säger Thomas Knutsson.

Hur känns det för dig?

– Klart att det är tråkigt. Det är sånt som inte får hända men som tyvärr hände ändå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!