Oasis Bi trea i VM-loppet

Fyra, tvåa och nu trea – Mantorpshästen Oasis Bi har gjort allt utom att vinna det prestigefyllda VM-loppet på Yonkers Raceway i New York.

Foto: Jeppe Gustafsson

TRAV2017-10-15 10:00

– En grym upplevelse och ett minne för livet, säger kuskkometen Kim Eriksson.

Han lyckades att följa den upplagda taktiken och gav Oasis Bi ett spårsnålt lopp på innerspår i rygg på ledande Resolve. När denne tröttnade fick Eriksson styra ut för att inte fastna, men var aldrig i närheten av nå ikapp den suveräne segraren Twister Bi med Christoffer Eriksson i sulkyn (segertiden 1.10,7a/2011 m, nytt världsrekord på 800-metersbana).

Ändå en stor framgång för Mantorpsekipaget efter en säsong som inte varit lika lyckosam för Oasis Bi.

– Hästen är fantastisk. Loppet blev bra för oss, men åt vinnaren fanns ingenting att göra, säger Kim Eriksson, som slagit igenom stort och som nu upplevde sitt största lopp i karriären.

Tack varje lördagens tredjeplats har Stefan P Petterssons nioåring nu sprungit in över 17 miljoner kronor.

– Han trivs bra här borta och han gör det bra varje gång. Det här var tredje gången i VM och han har varit fyra, tvåa och nu trea. Det är enormt fina pengar som han har sprungit in och det är jättekul att ha en sådan häst, säger Pettersson till Travronden.

Till Corren säger tränaren:

– Vi fick göra lite mer jobb själva den här gången och han fick gå lite för tidigt för vårt eget bästa. Men vi är jättenöjda med tredjeplatsen. Kim körde bra och hästen mår bra efteråt.

Redan på söndagen inleddes resan hemåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!