Mantorpskusk förd till sjukhus

Mantorpskusken Micael Stjernström fick föras till sjukhus med ambulans efter en olycka på Färjestadstravet på måndagskvällen.

Mantorpskusken Micael Stjernström fick föras till sjukhus efter en olycka på Färjestadstravet.

Mantorpskusken Micael Stjernström fick föras till sjukhus efter en olycka på Färjestadstravet.

Foto: Tord Olsson (arkivbild)

Trav2019-11-25 22:11

Det var i samband med startrusningen i det sjätte loppet (tredje V64-avdelningen) som olyckan var framme. Ulrika Axelssons häst Notation gick omkull precis framför startbilen och Axelsson kastades ur sulkyn. Bakifrån kom Mantorpskusken Micael Stjernström och hans Pegasus All Over körande och kolliderade med Axelsson och Notation. Även Stjernström kastades ur sulkyn. 

– I den farten finns det inget att göra. De försöker parera så gott det går, säger experten Jennifer Tillman i ATG:s sändning enligt Sportbladet.

Hästarna blev lösa på banan, men kunde fångas in efter några minuter.

Både Axelsson och Stjernström blev liggande på banan. Via högtalarsystemet meddelades att Stjernström hade förts till sjukhus med ambulans. Han ska ha varit vid medvetande, men klagat på smärtor. 

– Han mår under omständigheterna bra. Jag har inte varit i kontakt med ”Micke” själv, men han ska tydligen ha sagt att det kändes som överkurs att bli tagen till sjukhuset, för så illa däran var han inte, säger Toste Norgren, ägare och tränare för hästen Stjernström körde, till Sportbladet.

Ulrika Axelsson uppgavs må bra efter omständigheterna. Även hästarna ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

– Det verkar ha gått bra där med. Jag har varit nere och tittat till båda och såg inget mer än något ytligt skrubbsår, säger Ken Karlsson, travbane- och sportchef på Färjestadstravet, till Sportbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!