Hoppas på repris i klassiska loppet

Det ryktades om ett rent Mantorpsekipage i Prix d’Amerique på söndag. Men så blir det inte. Pierre Vercruysse sitter i sulkyn bakom Oasis Bi i franska travklassikern.

Foto: Peter Jigerström

Trav2018-01-23 18:45

– Pierre har lyckats bra med honom tidigare och vi har fullt förtroende för honom. Dessutom är han lätt att kommunicera med då han talar engelska, säger tränaren Stefan P Pettersson till Mantorptravets hemsida.

Sista starten i världens största travlopp väntar för Mantorpshästen Oasis Bi. Tidigare under veckan cirkulerade uppgifter att i sammanhanget unge hemmakusken Kim Eriksson, som slagit igenom stort och bland annat körde hästen till en tredjeplats i VM-loppet i höstas, skulle få debutera på Vincennes. Men nu är det klart att det i stället blir rutinerade fransmannen Pierre Vercruysse som styr. Så var det också 2016 då det slutade med en tredjeplats.

24 hästar är anmälda till Prix d’Amerique och definitiva startlistan släpps på torsdag. För Oasis Bi, som har en säker plats, inleddes på tisdagen dygnslånga resan mot Paris med diverse stopp på vägen.

– Jag hoppas formen kan vara något liknande den för två år sedan, säger Pettersson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om