Hedqvist med hemmahopp i V75: "Har toppform"

Han är segervan, men på hemmabanan saknas fortfarande den riktiga fullträffen för Jesper Hedqvists profilhäst McGarret.

Jesper Hedqvist ser fram emot lördagens V75-tävlingar på hemmabanan. Arkivfoto.

Jesper Hedqvist ser fram emot lördagens V75-tävlingar på hemmabanan. Arkivfoto.

Foto: Corren

Trav2022-01-06 20:30

McGarret har erövrat nio segrar på 59 starter och ståtar med två raka triumfer i "raden" inför lördagens V75-start på Mantorp Hästsportarena. Men – faktum är att ingen av vinsterna är tagna hemma på Mantorp. 

– Det är nog mest tillfälligheter, hoppas jag. Hästen är i toppform inför starten på lördag och kändes pigg och fin i dag när vi var ute och körde honom, säger tränaren Jesper Hedqvist som fick se McGarret spränga miljongränsen i insprungna pengar vid senaste segern på Solvalla.

Är det en bra segerchans i dina ögon på lördag?

– Nja, det är trots allt debut i Silverdivisionen (V75-7) och de bästa hästarna i fältet har fått bra lägen så det känns lite långsökt att det ska räcka till vinst, men en plats bland de tre, fyra ska det kunna bli.

McGarret har visat sig fungerat lika bra i monté som i trav och vann i december ett montélopp på Åby på ett mycket övertygande sätt. En prestation som startade spekulationer kring ett Frankrike-äventyr i vinter för den sjuårige valacken.

– Det har fungerat bra att variera mellan monté och sulkylopp, han verkar trivas med det. Jag pratade lite med ägarna (Orion Byggnads AB & Hanna Hedqvist) om Frankrike, men det lär inte bli aktuellt i vinter. Man tar trots allt stora risker med att åka ner dit, det är tufft och kostar en hel del samtidigt som många hästar får svårt att komma igen när de sedan återvänder till Sverige, säger Jesper Hedqvist.

Kusk bakom McGarret i lördagens V75-lopp är Mikael J Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!