Gästernas kväll på Mantorptravet

På lördagskvällen var det V65-tävlingar på Mantorptravet. Gästerna tog storslam och plockade hem alla sex loppen.

Peter Untersteiner infriade favoritskapet med sin Happy Celebration.

Peter Untersteiner infriade favoritskapet med sin Happy Celebration.

Foto: Magnus Strömsten/ALN

Trav2020-07-26 12:01

Peter Untersteiner var nyckelkusken på förhand. Halmstadtränaren vann den inledande avdelningen med favoriten Happy Celebration. Men det femåriga stoet fick plocka fram hela registret för att kunna ta sig förbi ledande Kindy Cane. 
Lika bra gick det inte för hans nästa uppsittning Love Håleryd i den tredje avdelningen. Peter Untersteiners eleganta fux såg oslagbar ut i ledningen, men 300 meter från mål galopperade storfavoriten omotiverat. Det bäddade för ett annat Halmstadekipage, då Bellmondo och Christian Fiore var starkast och skrällde till 22 gånger insatsen. 
 

Peter Untersteiner agerade även skrällkusk. I den fjärde avdelningen spurtade hans sto La Cerise bäst över upploppet och skrällvann till 25 gånger insatsen. 

Största favoriten på V65-spelet var Zelante C.R. och Hanna Lähdekorpi i den andra V65-avdelningen. Det kördes friskt framme i täten men amatören från Halmstad förivrade sig inte. 700 meter från mål fick Zelante C.R, anfallssignalen och innan slutsvängen var ekipaget i ledningen och vann sedan överlägset. 


De avslutande V65-avdelningarna gick till Kalmar och Åby. Först körde Anders Zackrisson till ledningen med Violin Brodda, som sedan fick bestämma tempot.
Sjätte avdelningen såg hemmahoppet och jätteskrällen Unique Millpond i ledningen in mot upploppet. Men då slog utvändiga Girlluggage Racing klorna i ledaren och avgjorde säkert för André Eklund. 
De som prickade in alla sex vinnarna belönades med 13 685 kr för sex rätt och 314 kr för femmorna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!