Flera hemmasegrare på Mantorp –Jepson blev champion

Det blev fyra triumfer för hemmalaget på måndagen och Carl Johan Jepson blev champion.

Carl Johan Jepson har haft ledningen i körsvensligan på Mantorp under stora delar av året. På måndagen blev det en seger och championstriden var då avgjord till Jepsons favör.

Carl Johan Jepson har haft ledningen i körsvensligan på Mantorp under stora delar av året. På måndagen blev det en seger och championstriden var då avgjord till Jepsons favör.

Foto: Magnus Strömsten

Trav2021-12-20 22:24

Stefan Persson hade många toppchanser på förhand, men han hade en nattsvart måndag på Mantorp. Körsvenschampionatet vanns av Carl Johan Jepson som punkterade striden efter en dagsseger med Bontoni Degato. 


Hemmalaget brukar inte vinna så mycket när det handlar om V64-tävlingar. Men på måndagen var de på hugget och tog hem fyra triumfer. Värst var hemmatränaren Kim Eriksson som dubblade med egentränade Speedy Rose Vicane och Claw. 
– Claw ligger oss varmt om hjärtat. Idag var han precis lagon laddad bakom startbilen och då tordes jag ladda rejält med honom. Han stack som en pil till ledningen, sa Kim Eriksson.


Även hemmatränaren Kenneth Smith, som driver ett litet stall ihop med sambon Liselott Dahlén, triumferade. 2021 har varit bra resultatmässigt och på måndagen blev den en seger med Back To Work. Treåringen hamnade i fjärdepar invändigt och fick fritt halvvarvet från mål. Över upploppet avgjorde sedan Back To Work lätt ihop med körsvennen Kenneth Haugstad. 
– Det kördes fort framme i täten så när luckan kom 500 kvar kändes min häst stark. Det var första segern och jag tyckte han skramlat ihop till det efter att gjort flera bra lopp, ansåg segerkusken. 


Fjärde hemmasegern stod Amiral Lima för, som tränas av amatören Jonas Waern. Varvet från mål attackerade fyraåringen i tredjespår tillsammans med gästkusken Sofia Adolfsson. Trots den tunga löpningen kopplade greppet redan i slutsvängen och Amiral Lima fick en välförtjänt seger. 

Sofia Adolfsson skrällvann måndagens montélopp med Makin’Magic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om