Topp fem-platsen närmare för LVC

LVC:s damer vann med 3–1 mot Svedala samtidigt som Sollentuna tog hem segern mot Gislaved. Därmed ligger LVC på femteplatsen och har allt i sina egna händer under söndagens avgörande.

2 februari 2019 17:46

Det är en jämn kamp om den viktiga femteplatsen i damernas elitserie. Därmed var det en extra skön vinst för LVC när de vann den ganska skakiga matchen mot Svedala med 3–1 (26–28, 27–25, 18–25, 17–25).

– Det såg lite nervöst ut tycker jag. Servmottagningen var bra under hela matchen men sedan var det lite avvaktande i resten av spelet. Det var inte samma flyt som vi hade under förra helgen. Vi var rätt illa ute ibland. Men det gick till slut, säger LVC:s tränare Mathias Gustavson.

Trots en jämn match med en skakig insats från LVC blev det seger till slut. Isabelle Falck stod för hela 27 poäng samtidigt som Matilda Fransson kom in i tredje set och servade laget till segern. Liberon Kathryn Chen var bra i servmottagningar och höll i det bra i backlinjen.

– Jag bytte in Mathilda Fransson till sista set och då gick vi från 18–17 till att hon servade hem matchen. Det var rätt skönt eftersom vi låg lite risigt till. Samtidigt var det just våra bra servmottagningar som gjorde att vi vann, säger Gustavson.

I en av lördagens andra matcher vann Sollentuna mot Gislaved med 3–1. Det gör att Linköping ligger på den viktiga femteplatsen inför söndagens sista seriematch som spelas mot serieledande Engelholm.

– Vi försöker nå topp fem och har vi lite flyt imorgon med resultaten så kommer vi femma. Det hade varit jättebra, säger Gustavson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi