Tidigare Libk-spelare fast för dopning

Han tog SM-silver med Linköping IBK 2016. Nu har den landslagsmeriterade Mikael Karlsson fått lämna sin schweiziska klubb Kloten-Dietlikon Jets efter att ha fastnat i en dopningskontroll – och slutar med innebandyn.

26 november 2018 23:22

Det var efter en match i oktober som den tidigare Libk-spelaren Mikael Karlsson ska ha fastnat i dopningskontrollen. Svensken hade då kokain i kroppen, skriver Swissunihockey.ch. Nu slutar han med innebandyn.
- Jag har avslutatat min innebandykarriär, säger han till Aftonbladet.

Enligt det schweiziska innebandyförbundet bröt klubben omedelbart kontraktet med Mikael Karlsson som återvände hem till Sverige.

 

– Jag har gett min syn till Antidopning i Schweiz. Vi hade match på lördagen, jag var ute på onsdag och var jättefull den kvällen. Men jag tog inget medvetet. Så jag hade ingen aning om att jag skulle fastna i kontrollen, jag blev lika chockad som alla andra, säger han till Aftonbladet.

 

Enligt tidningen har han nu lagt klubban på hyllan.

– Det känns helt okej faktiskt. Det är bara att se framåt nu. Det känns jättetråkigt men det är bara att kriga på. Framtiden får se ljusare ut helt enkelt. Nu kan jag gå vidare. Jag har testat positivt och tar konsekvenserna för det. Men det är inget jag har tagit medvetet. Som du förstår presterar du inte bättre innebandymässigt av kokain.

Aftonbladet: Har du tagit kokain förut?

– Nej, det har jag verkligen inte gjort.

Mikael Karlsson kom till Linköping från Djurgården och spelade i Libk under 2015 och 2016. Därefter flyttade han till Schweiz för spel med Ticino. I somras bytte han klubb i schweiziska ligan till Kloten-Dietlikon Jets. Karlsson var även med i det svenska landslag som vann VM-guld 2004.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi Marcus Nyenger