"Hoppas hålla på till jag är 85"

Många skulle vara glada om de kom upp ur sängen när de var 83. Men för Stig Johansson är det mer än så. Han spelar nämligen tennis som aldrig förr och representerade Linköpings TK i Veteran-SM.

Foto: Rebecca Candevi

tennis2018-02-22 08:00

Det var i klassen för herrar över 80 år som man hittade Stig Johansson som snart fyller 83 år. Han var seedad fyra i sin klass och hade precis vunnit en av de längsta matcherna som spelats under hela turneringen. Han pustade ut och berättade om hur intresset för tennis växt sig allt starkare med tiden.

– Jag var omkring 30 år när jag började spela. Det var några kompisar som spelade som fick med mig att börja. Vi var ofta på de två banorna som Saab hade förr nere vid Braskens bro. Vi åkte sedan omkring och spelade på massor olika tennisbanor. Jag är självlärd och har aldrig haft någon som försökt lära mig. Det var någon gång en person skulle lära mig serva rätt, eftersom mina servar inte är perfekta. Men då fick jag ont i axeln istället, säger Stig Johansson och skrattar.

I över 50 år har han alltså spelat tennis, och älskar det fortfarande.

– Det ger väldigt mycket. Man måste ju hålla igång på något sätt och då är tennisen väldigt bra. Jag har haft mycket kul på grund av tennisen. Jag har varit med på veteran-SM i många år och har till och med spelat utomlands – bland annat i Turkiet och Portugal.

Vad är hemligheten för att vara så pigg som du är vid 83?

– Jag har väl levt som vanligt. Men sen är det ju att jag har hållit igång rätt så mycket tack vare tennisen. Jag hoppas att jag kan hålla på till jag är 85 och spela då med. Man vet aldrig vad som händer, men än så länge känner jag mig skaplig i kroppen, säger Johansson och fortsätter:

– Vi har träningar här två-tre gånger i veckan med veteranerna. Jag hade även möjlighet att åka på en tävling till Florida nu i vår. Men min fru var inte så glad över att jag skulle åka iväg och det var väldigt dyrt. Annars hade det varit en upplevelse.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!