Talangen skriver långtidskontrakt

Linköping IBK:s Oskar Seth klev upp till A-laget förra säsongen och har nu tagit en startplats i laget. Nu förlänger han med ett långtidskontrakt för klubben.

28 november 2018 11:06

Det var förra säsongen som Oskar Seth blev uppflyttad från division 1-laget till Libk:s A-lag. Han tog för sig direkt och jobbade sig allt mer in i laget under säsongens gång. Till den här säsongen har han redan från start tagit en ordinarie plats och är en spelare som Linköping vågat bygga laget runt. En snabb positiv utveckling för 20-åringen som nu skriver ett treårskontrakt med klubben.

– Jag hade ett år kvar redan egentligen men det nya kontraktet gäller nästa år och två år framåt – så jag skriver om det förra kontraktet, förklarar Oskar Seth.

Han utvecklar:

– Det känns bra och jag är nöjd. Jag trivs med det läget jag är i med min omgivning. Med förtroendet jag börjar få nu känns det rätt att fortsätta med Linköping.

Inför säsongen försvann Gustav Fritzell – vilket gjorde att det öppnades upp en större chans för Seth.

– Det gav mig motivation till att visa vad jag går för, säger han.

Varför tror du att du får det här kontraktet som är så pass långt skrivet?

– De signade upp Hovlund nu också. Vi är unga och jag tror de satsar framåt. Tanken är väl att vi ska ta över efter några år när de äldre slutar. Jag hoppas att vi får en större roll framöver också, säger Seth.

Vad säger du om din egen utveckling?

– Det har gått jättefort. Jag är fortfarande inte nöjd – men om det hade varit förra året vid den här tiden hade jag varit nöjd, om du förstår. Det har gått fort. Totalt sett är jag nöjd med utvecklingen men man ska aldrig nöja sig.

Vad behöver du förbättra?

– Mitt beslutsfattande. Jag vill bli snabbare i tanken och i mina beslut på planen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi