Superdrama när RP tog poäng

En dryg minuts superdrama – och när slutsignalen ljöd hade RP på något sätt fått med sig poäng hem från mötet med Rimbo. "Det kändes ändå rättvist", sa sjumålskytten Philip Claudius.

12 januari 2019 18:41

Det blev till slut 34–34 (18–13) i en match med en avslutning som var något alldeles extra. Klockan hade tickat upp på 58.52 när Rimbos Endrit Abdullahi sköt 34–31 och såg ut att ha avgjort matchen till hemmalagets fördel.

Men det var långt ifrån slut där. Efter att Martin Karlsson reducerat till 32–34 missade Rimbo en straff och Philip Claudius kontrade direkt in 33–34 för RP. Efter målet, med endast några sekunder kvar, kastade Rimbos målvakt ut bollen till lagkompisen Simon Axelsson på mittplan. Axelsson klackade iväg bollen för att vinna tid – och fick rött kort direkt samtidigt som RP fick straff.

– Reglerna gjordes om för ett tag sedan. Spelförstörande moment i slutskedet ska ge rött kort och straff. Det var väl inte jättesmart av Rimbospelaren, sa Philip Claudius.

RP:s Robin Johansson var iskall i ett pressat läge och kvitterade, 34–34, i matchens sista sekund.

– Oerhört skönt att ta med sig en poäng. Som helhet tycker jag ändå att det var rättvist, vi spelade riktigt bra i 50 minuter, sa Philip Claudius.

Linköpingslaget hade fem mål upp i paus, men tappade allt i inledningen av andra och såg ut att gå mot ännu en förlust i handbollsallsvenskan. Nu blev det trots allt en viktig poäng i bottenstriden.

– Grymt viktigt. Vårt kontringsspel var det bästa för säsongen och anfallsmässigt fungerade det bra, sa Philip Claudius.

Han var målbäst med sina sju fullträffar, följd av Jesper Flink på fem.

– Men målskyttet var utspritt på många idag. Vår målvakt Samuel Johannesson gjorde tre till exempel, sa Philip Claudius.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!