Succéstart för SSL-debutanten

Andreas Blom, 19, har stått som tredjemålvakt i A-laget tidigare, men fick nu chansen att visa upp sig från start i SSL-laget. Det gjorde han också med bravur. "Jag är jättenöjd. Det kunde inte ha blivit en bättre start på min SSL-karriär", säger han efter 11–5-segern mot Sirius.

3 november 2018 19:18

Det var för en vecka sedan som Andreas Blom fick reda på att han skulle få chansen i SSL-laget. Jonas Gustafsson, som tidigare varit uppställd som andramålvakt i SSL-laget, kommer att få spela med division 1-laget framöver för att få mer speltid. Istället kommer Blom att få chansen i SSL-laget i en månad framöver, till att börja med.

– Gustafsson behöver få stå lite matcher och samtidigt är väl tanken att de ska se hur jag står mig här uppe. Det är det snacket jag har hört i alla fall, säger Blom och fortsätter:

– Vi får se vad som händer. Jag är glad för alla matcher som jag får. Det är nytt för mig det här vilket är jättekul. Vi ska göra en utvärdering senare över hur det har gått och se om jag får fortsätta efter drygt en månad.

19-åringen har spela i Linköping i hela sin karriär och har trivts med utvecklingsmöjligheterna i stan.

– Jag tycker det är jättebra här då vi har lag i de flesta serierna. Det finns den berömda Linköpingstrappan att vandra – ända upp till SSL, säger Blom.

Och inte kunde han ha önskat sig en bättre SSL-debut. Blom började första perioden med att göra en riktig tv-räddning och såg lugn och stabil ut i målet. Efter nästan två hela perioder hade Sirius inte lyckats spräcka Libk-nollan, trots att hemmalaget hade fått spela av två boxplay.

– Det är ju det man siktar på. Man vill ju rädda alla bollar och det lyckades jag bra med till en början, säger Blom och ler.

Libk hade ledningen med 6–0 fram till slutet av andra perioden. Men med klockan på 19.15 satte Sirius 6–1 och nollan var spräckt. I början av tredje var det en riktig hawaii-innebandy som syntes på planen med mål för båda lagen. Det var ändå Linköping som dominerade i den större delen av matchen och vann till slut rättvist med 11–5. Tre poäng och tredje raka segern för Libk – och debutanten var nöjd med både lagets och sin egen insats.

– Jag är nöjd. Det gick lite sämre i början av tredje men vi håller undan ändå, säger han.

Efter debuten konstaterar Andreas Blom att det är farten i spelet som är den stora skillnaden mellan division 1 och SSL.

– Det går mycket snabbare. Allt förbättras här samtidigt som mitt eget lag framför mig är bättre också. Så det går väl jämnt ut kanske, säger han och skrattar.

Vad har du för målsättningar nu?

– Jag vill prestera så bra som möjligt så att de ser att jag står mig i högstaserien också. Framöver vill jag vara ordinarie målvakt i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi