Stryk i toppmöte – trots drömstart

Det började bra – men slutade sämre för Linköping IBK i toppmötet. "En av våra bästa bortamatcher mot Storvreta någonsin", sa Johan Astbrant.

7 november 2018 21:25

Ni kanske trodde att tränaren skulle vara irriterad och besviken efter förlusten i Uppsala.

Då trodde ni fel.

– Du kan aldrig vara nöjd när du förlorar, men det var mycket som vi gjorde bra. En jävligt stark insats. De gjorde mål på sitt enda power play, vi gjorde inget på våra tre försök. Där har du skillnaden, sa Astbrant.

Bara 28 sekunder var spelade när Ondrej Nemecek spräckte nollan bakom landslagsmålvakten Viktor Klintsten.

Så långt allt väl för Libk, som jagade fjärde raka vinsten i SSL.

Men i stället blev det Storvreta som tog den.

Libk gjorde en målmässigt jämn match mot guldtippade stjärnlaget, men kom aldrig riktigt nära i slutet. Simon Palmén reducerade till 6–4 med knappa fyra minuter kvar och strax senare fick också gästerna chansen i fem mot fyra. Men effektiviteten saknades, i stället var det hemmalaget som under vissa delar kunde hålla bollen inom laget och 6–4 stod sig matchtiden ut.

– Vi hade mestadels bra koll på deras farliga ytor och såg till att de fick spela ganska mycket stillastående. Förra året förlorade vi med 9–1 här uppe, så det var stor skillnad. Samtidigt ska sägas att Storvreta så här långt är något svagare än under de senaste åren, sa Johan Astbrant.

Allra mest positivt för Libk?

Andreas Blom.

Juniormålvakten fick göra A-lagsdebut mot Sirius senast och hoppade nu in efter en period sedan Robin Laakso inlett olyckligt med fyra insläppta mål på 20 minuter. Blom gjorde det alldeles utmärkt, svarade för många vassa parader och det krävdes ett öppet mål (Mattias Samuelsson) och en straff (Alexander Rudd) för att talangen skulle släppa bollar förbi sig.

– Jag är nöjd med min insats. Det kändes helt okej. Lite speciellt att kastas in så där när man suttit och stelnat till lite på bänken. Men det är bara att göra det man kan, sa Andreas Blom i webbsändningen på SSL play.

Nu ställdes han mot ett flertal världsstjärnor, men uppträdde lugnt och säkert och utan överdriven respekt.

– Äh, det är sådana spelare som man vill möta. Vi har världsstjärnor i vårt lag också, sa han.

Johan Astbrant om målvaktsinsatsen:

– Kul att se Andreas. Han gjorde det bra igen. Samtidigt ska sägas att vårt försvarsspel var betydligt bättre i de två sista perioderna.

Närmast väntar nu Pixbo och Falun.

– En tuff vecka, sa Libktränaren.

Målen: Ondrej Nemecek, Jesper Alm, Adam Zetterström och Simon Palmén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten