Stora jublet kom av sig för City

Jublet kom av sig för Linköping City. "Skittråkigt", sa Pontus Rödin.

30 maj 2019 17:57

SE ÄVEN: TV: Se hela matchen i repris

18-åringen hade inte behövt säga att han var besviken.

Det syntes så tydligt.

Efter ett antal veckors frånvaro på grund av både lårskada och sviterna av en hjärnskakning är talangen sedan ett par matcher tillbaka i City-försvaret. Men det hade han själv svårt att glädjas över efter 2–2 (2–0) i hemmamötet med Vasalund.

– Vad har vi tagit nu? En poäng på två matcher sedan jag kom med igen. Då kan jag inte säga att jag är glad över att vara tillbaka. Det är skittråkigt.

Formen?

– Tja, det märks att jag varit borta ett tag. Tidigare kändes det som man kunde spela två matcher samma dag och nu är man seg i benen redan innan det ens har börjat. Men även om jag kanske inte kan springa lika mycket som vanligt tror jag inte att det påverkar spelet.

Poängtorkan fortsätter alltså för hårdsatsande City, som därmed tappar mer mark till toppstriden i division 1-fotbollen. Det var 2-0 mot Vasalund, men det blev 2–2 efter en svängig och stundtals underhållande match.

En klar besvikelse med tanke med hur det länge såg ut.

City var riktigt bra före paus och svarade för vassaste halvleken på länge. Mycket rörlighet, snabbt passningsspel och anfall längs kanterna. Det gav en hel del chanser och framförallt två mål.

Brasseanfallaren Michael Morais svarade för båda, det första på straff och det andra på nick i öppet mål efter Levon Pacvhayjans precisa inlägg. Så långt allt väl för hemmalaget som dominerade stort och var på god väg mot tre efterlängtade poäng.

Men så hände något.

Medvind blev motvind och Vasalund tog över.

Helt.

– Kul att se hur vi spelade i början. Då kändes det som att vi var tillbaka där vi var i början av serien. men fråga mig inte vad som hände efter 2–0. Vår organisation förstördes helt och vi tappade det mesta i andra halvlek, sa Pontus Rödin.

Hur mycket påverkade vinden?

– Äh, det kan vi absolut inte skylla på. Det blåste lika mycket på dom.

Det tog inte så lång tid innan det var kvitterat och. . . ja, mer än så blev det inte. City ändrade till 3–5–2-formation, flyttade upp positionerna och jublade när Almir dos Santos nickade in bollen i slutet, men målet blev bortdömt.

Därmed missade Linköpingslaget chansen att närma sig toppstriden:

– Jag brukar inte kolla tabellen så mycket. Vi har fortfarande chansen att hänga med, sa Pontus Rödin.

Melke Alan, managern, sa:

– Två olika halvlekar. Första bra, andra inte så bra. Vissa spelare föll utanför ramen och då blev det för stora hål. Det är mycket matcher kvar, men klart att vi så fort som möjligt behöver hitta tillbaka till det flow som vi hade i våras.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten