Stjärnan på besök: "Är inte aktuell"

Helsingborgs centerstjärna Linus Nordgren syntes i Linköpings Sporthall i torsdags och genast började snacket gå.

23 mars 2019 14:30

LÄS MER:Krönika: Berömmet fastnar i halsen

– Om han är aktuell för oss i Libk? Nej, det är han inte, det kan jag direkt dementera. Han har avtal med Helsingborg och är bara här för att hälsa på mig och min familj, säger Libk-tränaren Johan Astbrant.

Med kompisen på besök så hade Astbrant möjligen hoppats på en trevligare torsdagskväll. Den högdramatiska förlusten mot Dalen i SM-kvartsfinal 1 sved som tusan och någon vidare nattsömn blev det inte för Libk-tränaren. Matchen, där Dalen tilläts kvittera med en (1) sekund kvar och sedan avgjorde i förlängning, ältades fram och tillbaka.

– Klart att man funderar på om man som tränare kunde gjort något annorlunda, för det här laget tappar nästan aldrig tre måls ledning under en enda period. Gick jag för hårt på för få spelare? Nej, den tesen faller direkt. På den här nivån, i ett slutspel, ska man klara att gå ner på folk i tolv, tretton minuter.

– Men vi slarvade kopiöst och vissa bärande spelare förväntar jag mig mycket mer av, det kan jag vara ärlig och säga. Martin Karlsson har varit lite svagare på slutet, men nu i slutspelet var han direkt bäst på plan och offrar sitt liv för att täcka ett skott. Det är sådana människor man vill jobba med i det här läget och jag hoppas att få se det av fler spelare på söndag, fortsätter Astbrant inför kvartsfinal 2 i Umeå.

Några större förändringar i laget lär Libk-tränaren inte göra.

– Det får inte bli någon tombola i det här skedet, det skulle bara skicka paniksignaler till spelarna. Det blir nästan alltid tajta matcher mot Dalen och det här kan mycket väl gå till sju matcher. Nu måste vi stjäla en match på bortaplan så enkelt är det och det är absolut inte omöjligt.

Matchen liverapporteras på Corren.se från och med kl 17 på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus