Stjärnan öppnar för att lämna LFC

Nu öppnar Kosovare Asllani, 29, för att lämna Linköpings FC. "Jag vill vara där det händer", säger landslagsstjärnan.

27 maj 2019 18:56

Efter avklarad träning var det under eftermiddagen spelarmingel med media på spelarhotellet i Båstad. Där uttalade sig Kosovare Asllani om framtiden – och om kritiken mot Linköpings FC och fotbollen i Sverige.

Det var Sport-Expressen först att rapportera om.

Där säger Asllani, som har ett drygt halvår kvar på sitt kontrakt med LFC:

– Jag vill vara där det händer. Det är klart att det ligger öppet för mig. Jag ville komma till Sverige för att jag vill prestera min bästa fotboll. Men folk drar inte nytta av det. Jag spelade sju år utomlands och under den tiden trodde jag att vi hade nått längre i Sverige. Men så var det inte och det är synd.

Hon är kritisk mot att hon inte marknadsförts mer av LFC efter återkomsten från Manchester City.

– Sverige har stått still. Tyvärr halkar Sverige efter när det kommer till marknadsföring och investeringar i damfotboll. Jag tycker att det är synd att man inte drar nytta av de stjärnor man har. Och där inkluderar jag mig själv.

– Jag tror att Linköping hade kunnat göra mer, de hade kunnat marknadsföra mig mer, säger Asllani till tidningen.

Hon tycker att damallsvenskan är för dålig när det gäller marknadsföring och kan tänka sig en ny sväng utomlands, men vill inte kommentera om några klubbar redan hört av sig.

Kosovare Asllani kom till pressträffen med en hårt lindad vad efter en smäll på träningen och är – liksom Fridolina Rolfö och Nilla Fischer – ett osäkert kort inför Sveriges hemliga landskamp mot Sydkorea på tisdagen.

– Jag hoppas att det är lugnt, säger Asllani.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten