STCC ligger långt framme

Det går bra för STCC nu. Så bra att man redan till helgen kan presentera en nästan fullständig kalender till 2018.

14 september 2017 10:30

– Det är vår förhoppning att kunna berätta vilka tävlingar det blir och kanske en del andra nyheter redan nu under finalhelgen på Mantorp park, berättar STCC:s VD Jonas Lundin.

Hur många tävlingar blir det?

– Jag skulle säga att vi har ett liknande upplägg som det vi haft i år, det vill säga sju helger, men att det möjligen kan skilja sig lite. Allt kommer inte vara hundraprocentigt spikat.

Kommer Mantorp park att vara med 2018?

– Det vill jag inte avslöja nu. Men vi har under årets säsong kört på flera klassiska banor och de vill vi givetvis ha kvar. Sen får vi se exakt hur det ser ut när allt är klart.

Det är ovanligt att det är klart så här tidigt?

– Det beror till stor del på att vi haft en positivt utveckling av STCC, både vad gäller publik, samarbetspartners och inte minst antalet bilar i startfältet. Det gör att intresset att vara med i serien ökar, och att de som driver banorna har ett större intresse av att vi kommer till dem.

I år har det varit ganska stadigt 19 bilar i startfältet, vad tror du om nästa säsong?

– Jag skulle säga att vi kommer hamna på plus 20 om de indikationer jag fått stämmer. Det är minst ett nytt bilmärke som vill in och därutöver ett eller flera nya team.

Publiken har ju växt under årets säsong, hur ser det ut inför finalen?

– Det ser bra ut. Vi har sålt bra med förköp, det exakta antalet har jag dock inte, men vi var mellan 7-8 000 åskådare senaste tävlingen i Anderstorp. Kanske kan vi hamna där någonstans.

Vem tar hem titeln?

– I det här läget vore det dumt att inte satsa sina pengar på Robert Dahlgren, även om det inte ger så bra betalt. Jag tror han kommer ta de poäng han behöver för att vinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén