Toppspelare klar för spel i Teknova LSK

Efter många år lämnar Cameron Pilley – men Teknova Linköping SK har klart med en meriterad ersättare: skotten Greg Lobban.

Carl Remle får en viktig roll i Teknova Linköping.

Carl Remle får en viktig roll i Teknova Linköping.

Foto: Jens Bollius

Squash2019-10-08 14:00

– Han kommer inte vara med under första helgen, men däremot räknar vi med honom senare. Det blir ett bra tillskott, säger Carl Remle, som spelar andrasingeln när årets upplaga av squashens elitserie inleds till helgen med matcher mot Malmö, Göteborg och Enskede.

27-årige Lobban kommer från Inverness och är så pass högt upp som nummer 29 på den senaste världsrankingen. Han värvas alltså för att ta över den roll som australiern Cameron Pilley tidigare haft i Teknova och under senaste säsongen i sammanslagningen mellan östgötaklubbarna.

Till premiären blir det dock finländaren Henrik Mustonen som tar hand om förstasingeln i Teknova LSK. Han kompletteras av Remle, Martin Golbe och Marcus Johansson. Men det är frågetecken för Golbe och kan inte han spela får talangen Fabian Stämmeryd chansen.

Remle säger:

– Vi tog fjärdeplatsen i fjol och siktar absolut på att förbättra den placeringen. Till att börja med ska vi vara bland de fyra som tar oss till slutspel och så tar vi det därifrån.

Och vilka fler klubbar hamnar topp fyra?

– Jag skulle säga Göteborg, Intersquash och Roslagen.

Cameron Pilleys flytt till USA innebär också att damlaget tappar sitt toppnamn som ledde laget till SM-guld i fjol då sambon Line Hansen följer med över Atlanten. I stället kommer nu egna talangen Malin Frank, som tog silver i senior-SM, att matchas som ankare.

– Vi tror att vi har stora chanser även i år. Malin är vår självskrivna etta och så får vi övriga komplettera, säger spelande lagledaren Petra Dryselius inför helgens möten med Stockholm och Skellefteå under sammandragningen i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!