Teknova till andra raka SM-finalen

4–1-ledning i andra game. Då sträckte Carl Remle armarna i luften mot sina lagkamrater. Vadstenalaget Teknova är klart för sin andra raka SM-final efter seger mot Malmö i semifinalen.

Foto: Claes Nilsson

SQUASH2018-06-01 22:27

– Det är lite svårt att spela när man vet att man behöver nå upp till en viss poäng. Man vill gärna ha snabba avgöranden, säger Carl Remle efter avgörandet i Linköpings squashcenter.

Linköpingskillen log brett. Förutsättningarna inför matchen – den fjärde i lagmatchen mot Malmö – var att det räckte med att Remle tog totalt 11 poäng för att Teknova skulle avancera. Efter 7–11 i första game och sedan 4–1-ledning i andra mot Tim Cornish var saken klar. Matchen bröts och Remle fick istället chansen att ladda om inför lördagens final mot Intersquash.

– Vi slog dom i semifinalen förra året och kan göra det igen. Men det blir en riktig utmaning, dom har Sverigeettan och en dansk kille som är riktigt bra, säger Carl Remle.

Teknovas Martin Golbe inledde med att förlora i raka game mot Paul Morrison. Stortalangen Erik Jakobsson vann som väntat mot Malmös Pontus Rengbo och Teknovas stora stjärna Cameron Pilley utklassade Alex Christensson. Den storsegern la grunden till att Carl Remle bara behövde 11 poäng totalt.

Ifjol blev det förlust i SM-finalen mot Roslagen som vann med 3–1. I år vill Teknova ha guld, och enligt Carl Remle är möjligheterna större i år.

– Vi har ett starkare lag i år. Framför allt de svenska spelarna har blivit bättre, titta bara på Erik (Jakobsson) som visat framfötterna ordentligt den här säsongen. Det kommer att bli stenhårt, säger Carl Remle.

På damsidan gör Malmö och Roslagen upp om SM-bucklan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!