Favoriten hyllar Swedish open

Simon Rösner började som kvalspelare i Swedish open. Tio upplagor senare är han förstaseedad och huvudfavorit. "Jag siktar på att vinna – och komma tillbaka nästa år", säger tysken.

Foto: Mikael Dunder

SQUASH2016-02-05 10:24

Världssjuan inledde 2016 års upplaga med att besegra engelsmannen Ben Coleman i raka game, 11–7, 11–4, 11–6, men det var tufft och den reslige tysken fick kämpa rejält emellanåt.

– Alltid lite svårt att veta var man står i första omgången, jag brukar alltid spela lite mer på säkerhet då men idag försökte jag vara offensiv och hitta en bra balans. Jag tyckte jag lyckades ganska bra, säger Simon Rösner.

Spelare kommer och går i Swedish open, men 28-åringen har varit turneringen trogen och gör nu sin tionde start på raken. De första åren som kvalspelare, nu som förstaseedad och favorit till segern. Oavsett nivå har han alltid valt att komma till Linköping.

– Numera kan jag ju välja mer vilka turneringar jag spelar, och jag hade kunnat åka till Detroit veckan före och spela istället. Men Swedish open är en sån turnering man återvänder till, man blir så väl omhändertagen och arrangörerna gör ett fantastiskt jobb, berömmer Simon Rösner, som i kvartsfinalen får möta sjundeseedade Cameron Pilley från Australien.

– Kan bli turneringens bästa match, tippar tävlingsgeneralen Fredrik Johnson.

Svenskhoppet Rasmus Hult, som fått ett wildcard till huvudturneringen, föll i tre raka game mot andraseedade Karim Abdel Gawad från Egypten.

– En klart bra insats av Rasmus, speciellt i andra och tredje game, säger Fredrik Johnson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om