Carabinieri krossar allt på Romme

Jag ställde mig i vintras frågande till ”gödslandet” av V 75-omgångar och nu är det dags för en rejäl ­portion av spelformen igen. Vad sägs om sex stycken inom bara nio dagar? Argumenten behöver inte ifrågsättas för visst omsätter ATG mer när man kör V75 än på de alternativa spelformerna.

Foto: Simon Petersson

Spelkrönikan2017-08-19 09:00

Däremot var det länge sedan V 75 fortfarande var ­något exklusivt, efterlängtat som snackades upp inför just lördagarna. Nu används det som dragplåster när ATG jagar omsättning och oavsett vad man tänker kring ett eventuellt urvattnande av varumärket så är det i mina ögon en dålig idé. Sex V 75-omgångar på nio dagar alltså. ”Jaga miljonerna men tro inte att du ska hinna läsa på” vore en passande slogan.

Ska jag försvara denna sommarvariant, gentemot den V 75-vecka vi hade i vintras, så ska det sägas att klassen på loppen nu är lite bättre. I dag bjuds vi exempelvis på båda finalerna av ”korta” E3 och översta skiktet i övriga lopp går inte heller av för hackor. Just E3-finalerna blir riktigt roliga att se.

Det har varit svåranalyserat – inte minst V 75-6 där hingstar och vallacker gör upp. Där känner jag mig inte alls säker trots sju streck ... Den som vill spika sig ur problemet väljer 2 Lucifer Lane, vars styrka och hårdhet kommer väl till pass även över den korta distansen. Han har redan vunnit fyra lopp ifrån dödens och det under­lättar för Johan A Nilsson att inte tvunget behöva ge sin höst ett perfekt rygglopp.

Jag går kortare i V 75-­inledningen där 2 Trot Kronos med rätta blir favorit. Han har imponerat och förlorar knappast om det blir spets. Från andraspåret kan det dock bli en trevande start och huvudscenariot är 1 Victorious Star tar ledningen. Det skiljer sedan inga mil emellan hästarna och det är givet att dubbla systemet. Senast vann han trots ett tungt lopp utvändigt och i ledningen har det blivit hela tio vinster av tolv möjliga! Spiken kommer i stället i V 75-3 där 5 Carabinieri har toppchans. Senast räckte han inte riktigt till men det var mot den yppersta eliten och vid flera tillfällen under året har han trots tuffa resor gjort topprestationer mot Twister Bi (helt fantastisk i onsdags) och Elitloppsvinnaren Timoko. Det värsta hotet 1 Charrua Forlan lär ta ledningen och här har jag också satt stora plus under året men jag ser inte riktigt samma kapacitet och styrka som hos Carabinieri. Den långa distansen talar emot andrahandaren och jag bankar in spiken i Gulddivisionen.

I klass 2-försöket (V 75-4) sticker en handfull hästar ut som segerbud och positionerna blir viktiga. 2 Highland Park bör få överta ledningen efter en bit och favoritskapet är motiverat men även 3 It’s Showtime Zaz bör få en fin position. Den sistnämnde har bara fått 19 procent av insatserna i skrivande stund och känns högintressant. Det mest anmärkningsvärda i övriga lopp är att jag chansar bort 8 Qahar Q.C. (V75-5) och 6 Barkevious Mingo (V75-7).

Helgens spel

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom ­parentes):

V75-1: 1, 2 (5)

V75-2: 4, 7, 1, 3, 9, 2 (6)

V75-3: 5 Carabinieri (10)

V75-4: 3, 2 (12)

V75-5: 2, 3 (11)

V75-6: 2, 1, 3, 4, 5, 10, 6 (7)

V75-7: 7, 10, 3 (4)

1008 rader = 504 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!