Svårslagna V75-idéer

Foto: TT/ Montage

SPELKRÖNIKA2016-03-05 09:00

Inför travloppen kretsar numera mycket om hur hästarna är utrustade. Materiell utveckling, större kunskap och hård konkurrens – men även travspelare som är vetgiriga och media som inser vikten av att rapportera. Den mest omtalade och centrala detaljen är om hästarna tävlar med eller utan skor. Förra helgen kördes de sista V75-loppen under perioden med skotvånget och idag får hästarna tävla utan skor.

Om det nu går. Lerig, tung bana på Solvalla igår och vintriga förhållanden i Sundsvallstrakten, där Bergsåker arrangerar V75 i dag. Ja, nu börjar ovissheten och uppsidan med skotvånget blir uppenbar: Vi vet vad som gäller och man kan analysera loppen utan alltför påtagliga osäkerhetsfaktorer. Det var ju, med all rätt, mycket argumenterande innan det infördes första december.

Den egna spelkassan har knappast dragit fördel av det då jag gärna följer infoflödet in i det sista. Samtidigt har det besparat många sena och svåra beslut. Tipsmässigt har det varit en luddig faktor då "hästen är bäst utan skor men det gäller ju de flesta i loppet" inte är särskilt givande. Framöver kommer en barfotagynnad häst som tävlar med skor vara missgynnad på ett helt annat sätt; inte minst då underlaget kommer att bli allt bättre.

Jag ber att få återkomma i ämnet utrustning nästa vecka men nu till dagens V75:a där hästarna alltså tillåts att tävla utan skor. Många (alla?) lär låta dem sitta på och min starkaste spik hanterar skor och olika underlag oavsett. 4 On Track Piraten (V75-3) har toppformen bibehållen, distansen passar, läget är fint och motståndet billigt. Ja, 8 Ed You kan förvisso "häxa" om han kommer förbi från start men jag är mycket tveksam till att han står emot från ledningen i så fall. Ingen känsla för någon i övrigt och det blir spik utan större tvekan.

4 Hero Sjöhammar (V75-1) blir också svårslagen. Han fick han bara stryk av kanonen Ochongo Face men tog ner övriga via en mäktig spurt. Ingen sådan konkurrent i fältet idag och fjärdespåret bör ekipaget klara. Hero Sjöhammar har inte visat några osäkra tendenser och Erik Adielsson är suverän i voltstart. Ingen garantiledning men bra chans oavsett och i spets är det faktiskt svårt att se förlust för femåringen, som står för klassen i loppet.

Roliga och givna skrällstreck i övrigt: 6 Tand Tuff (V75-4, 6 procent) står 20 meter bättre till nu och kan komma till ledningen. 9 Bottnas Commandeur (V75-5, 13 procent) får Johnny Takter i sulkyn och får godkänt trots att segern uteblev senast. 2 Premier Kronos (V75-7, 6 procent) har gått strålande på V75 utan att få vinna men nu kan det vara dags från fint läge över kort distans.

V75-tipset:

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 4 Hero Sjöhammar (1)

V75-2: 7, 4, 3 (9)

V75-3: 4 On Track Piraten (3)

V75-4: 6, 5, 1, 10 (7)

V75-5: 9, 10, 2 (4)

V75-6: 4, 6, 9, 1, 11, 3 (7)

V75-7: 10, 2, 6, 8 (4)

864 rader = 432 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om