Roliga motbud – i alla lopp!

Det är upplagt för hyggliga pengar då Rommes V75:a är svårlöst med spelvärda motbud till alla favoriter.

Foto:

Spelkrönika2016-10-22 09:13

Jag väljer faktiskt ett spiklöst systemförslag den här veckan. För er som vill ha ner kostnaden kan 7 Volstead (V75-3) och 3 Tjacko Zaz (V75-6) vara dugliga spikalternativ men jag vill som sagt inte utelämna motbuden där heller. Romme har ett ganska långt upplopp och det är inte bara att ”ramla undan” á la Jägersro för täthästarna.

Omgångens största favorit kommer ut redan i den första avdelningen. 3 Fossens Bonus (V75-1) är en kanonhäst som har vunnit hälften av karriärens lopp. Han blev fast på innerspår senast och nu lär kusken Jakobsson inte riskera samma scenario. Fossens Bonus har nio raka vinster när han sprungit i ledningen och nu är det favorit på att han hittar dit. Onekligen en motiverad favorit men då han blir stenhårt betrodd så öppnar det upp för högt utgångsvärde med en annan vinnare. Om favoriten får svar i spetsstriden så kliver mitt vassa motbud in i matchen. Visst är 11 Carabinieri andrahandsfavorit men blott åtta procent gör det helt omöjligt att inte strecka femåringen. Han tillhörde kulltopparna ifjol och har efter lång frånvaro nu fått två formhöjande lopp i kroppen. Tränaren låter optimistisk och Carabinieri har en superb långspurt.

I avdelning 4, 5 och 6fick jag plocka bort några farliga hästar men jag lät kuskarna avgöra. Erik Svensson, Ove A Lindqvist, Mattias Djuse (inte dålig!) och Ulf Eriksson plockas bort då konkurrensen består av kuskar i det översta skiktet. Jag vill lyfta fram mina sju-procentare till motbud i två avdelningar.

6 Oceanic Clearence (V75-4) har gjort det strålande på sistone med undantag av senaste starten. Nu går träningsrapporterna i dur och nu blir det, tvärtemot senast, optimal balans samt extraväxlar i form av helstängt huvudlag och rycktussar. Det hörs att man verkligen vill vinna, vilket är förståeligt då även en andra- eller tredjeplats innebär att Oceanic Clearence går ur klassen.

Om 3 Tjacko Zaz får överta ledningen i V75-6 så får nog de andra tävla om andrapriset. Både 1 och 4 kan dock tänkas svara upp och blir det dessutom högt tempo så lär 10 Önas Igors spurt bita bra till slut. Han har höjt sig sedan man började med jänkarvagn; seger följdes av att han satt fast med mycket sparade krafter (en viss Oceanic Clearence var trea i båda loppen). Senast ser fjärdeplatsen medioker ut men det var bakom tre hästar som i alla fall jag hade gett toppchans i dagens lopp. Kort distans passar bra och Johan Untersteiner som kusk är en intressant nyhet. Önas Igor är nedstruken ett spår och ska med sin startsnabbhet ha bra chans att hålla rygg och få en bra position.

V75-förslag

(i rankningordning, reserver inom parentes):

V75-1: 3, 11 (8)

V75-2: 4, 6 (12)

V75-3: 7, 2, 4 (1)

V75-4: 10, 8, 9, 6, 11, 3, 14 (2)

V75-5: 6, 2 (4)

V75-6: 3, 10 (1)

V75-7: 12, 1, 2 (8)

1008 rader = 504 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om