Lämna inte in V75 för tidigt

Foto: Henrik Montgomer/TT (montage)

SPELKRÖNIKA2016-02-13 09:42

Mitt råd på streckspelen (V75, Stryktipset och så vidare) är att alltid att lämna in så sent som möjligt. Detta för att undvika att missa viktiga strykningar (trav), skador (fotboll, etc) eller andra förändringar. Om vi ser till travet så bör spelen åtminstone lämnas in samma dag som loppen körs; det känns sunt oavsett hur insatt man är. Med detta sagt är det ändå viktigt att informationen sköts på rätt sätt då det inte ska behövas slarv år 2016. Häromveckan berättade till exempel en travtränare redan på tisdagen att hans häst, som var en av favoriterna, var sjuk och inte skulle starta dagen efter. Ändå dröjde det till bara några timmar innan onsdagens V86:a innan den betrodda hästern ströks från startlistorna. Inte okej, oavsett vem som var syndaren.

Apropå rutiner för att tippa och lämna in så gör jag det mesta av jobbet med Stryktipssidan redan innan onsdag medan matcherna inte börjar förrän lördag eftermiddag. Det hinner hända mycket fram tills dess men många läsare har rutinen att lämna in tidigt, och vill därför inte ha tipsen senare än på torsdagen. Flera av er lämnar bevisligen in sent och har önskat inputs här i krönikan som komplement till Stryktipssidan. Framförallt om det finns viktig information kring trupperna eller om tipparna har satt strecken annorlunda mot vad jag trodde tidigare i veckan. Så har vi gjort förr och det får vi ta nästa vecka då kupongen är helt utan Premier League-matcher. Fokus på V75-finalerna på Solvalla i dag och jag tror på roliga lopp. Det finns en rad roliga skrällbud som kan komma in i matchen från bakspår men singelstrecken har däremot fina utgångslägen:

4 On Hold (V75-3, 20 procent) och Nahar har jag lyft fram många gånger och när de nu möts väljer jag att ta ställning. Den förstnämnde lär komma före från start och där tror jag att loppet avgörs. Då även Ed You får en hel del streck känns spikvalet helt rätt. Den sistnämnde har spår utanför On Hold, vilket är en viktig faktor. När ekipagen, särskilt när det gäller två topphästar av denna kaliber, står med spåren närmast varandra är det stor fördel den invändiga.

4 Valeur (V75-5, 30 procent) har fått ogynsamma resor mest varje gång men är stark och tuff. Nu kör Örjan Kihlström igen och det är ett stort plus. Jag utgår från att det inte blir någpn ledning men en bra resa lär sjuåringen få av sin skickliga kusk. Värsta konkurrenten 1 Master Crowe lär få svårt att svara upp ledningen från innserpåret och riskerar sedan strul. Det här är en storvuxen häst som jag har blivit imponerad av med tanke att det står beskedliga 352 000 kronor på kontot. Bra chans till hygglig procent.

Systemförslag, V75 (i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 9, 4, 10, 5 (7)

V75-2: 11, 9, 8, 7, 1 (5)

V75-3: 4 On Hold (2)

V75-4: 13, 15, 6, 4 (11)

V75-5: 4 Valeur (3)

V75-6: 2, 11, 4 (6)

V75-7: 2, 10, 1, 3 (4)

960 rader = 480 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om