Kort upplopp gynnar spetsälskande spik

En spetsälskande spik inleder V75 medan skrällen, med passande fartfyllt namn, är kittlande lite spelad.

Foto:

Spelkrönika2017-05-06 09:00

Det blev pannkaka för Nuncio senast och det var med sur grädde för såväl tränare Melander som för oss som hade spikat. Visst fanns det tveksamheter efter den oväntat svaga insatsen gången innan men när världsstjärnan plockades ut i Olympiatravet kändes det långsökt att han skulle göra bort sig. Galopp bakom bilen förstörde dagen hur står det egentligen till? "Lite för laddad" var kuskens förklaring medan Melander spekulerar i om spår sex, på gränsen till doseringen, var en faktor. Nuncio hade aldrig tidigare galopperat i lopp och det var svårt att förutspå. Vid gardering hade segraren Lionel varit given och får han en ryggresa i hårt tempo är det sannolikt en finalist i Elitloppet.

Med tre veckor till den stora travfesten är våren här och det märks i loppen. På V86 i onsdags vanns hela sju av åtta lopp ifrån ledningen och dylika omgångar blir sömniga. Som spelare får man rätta sig efter förutsättningarna och idag avgörs V75 på Örebrotravet, som med sitt korta upplopp genererar extra många spetsvinnare. Fint väder att vänta under dagen och jag blir överraskad om inte 4-5 avdelningar vinns ifrån ledningen. När Örebro körde motsvarande tävlingsdag ifjol vanns rentav hela sex av de sju V75-loppen av ledarhästen.

Att analysera fram singelstreck som kommer till ledningen är primärt och jag fastnade tidigt för 3 Top of the World (V75-1). Det har inte klaffat i de senaste starterna då han fastnat med sparade krafter. Nu ser det upplagt ut för den snabbhovade sexåringen och för kusken Ulf Ohlsson gäller det framförallt att komma före invändige 2 Queer Fish ifrån start. Den sistnämnde var riktigt bra senast och är i nuläget mer streckad. Han öppnar bara riktigt snabbt ibland och inte ens då är det samma acceleration som i Top of the Worlds fall. Det är inte den mest högklassiga Silverdivision man sett och ifrån ledningen tror jag knappast att Top Of The World viker ner sig. Han har gått i positionen 14 gånger - och vunnit 13!

Ett fynd som måste med i lägsta klassen är 6 Autobahn, som stod upp klart bra mot tuffa kullkamrater ifjol. Efter fem månaders tävlingsvila var det senast dags för debut hos nya tränaren Peter G Norman. Det slog inga gnistor men intrycket var att det fattades lite toppfart i den snabba avslutningen. Tränaren är inne på att loppet ska föra fram formen rejält och nu blir det intressanta ändringar. Erik Adielsson kör och det blir helstängt huvudlag, jänkarvagn samt barfota runt om. Nyheter som inte alltid faller väl ut men i det här fallet är det oerhört kittlande. De mest betrodda i loppet har nämligen fått överdrivet stort förtroende och i nuläget har Autobahn fått ynka tre procent av spelarnas insatser!

Systemförslag

(i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 3 Top of the World (6)

V75-2: 6, 8, 9 (11)

V75-3: 2, 5, 7 (1)

V75-4: 6, 4, 11, 7, 1, 5 (3)

V75-5: 4, 7, 6 (8)

V75-6: 4, 1 (2)

V75-7: 14, 10, 1 (9)

972 rader = 486 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om