Tipset: "Spika en åttaprocentare"

Spelexperten Calle Törnqvist levererar en åttaprocentare som spikförslag till dagens V75-tävlingar.

Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Spel2016-02-06 10:37

V75 på Jägersro och Malmövädret lär inte ställa till det, och det är skönt efter de svårbemästrade banorna som gjort analyserna svåra på slutet. Det kan tyckas uttjatat att ledningen är guld värd på Jägersro men det är ett faktum man ska lägga stor vikt vid i chansvärderingen – i synnerhet när banan nu verkar bli lätt och bra. Sex av mina sju förstarankade hästar har viss chans på ledningen och får gärna stanna där hela vägen. 8,5 miljoner extra i sjurättspotten idag och en "halv jackpot" då den kommer ifrån söndagens femrättspott, med lägre omsättning mot en lördagsomgång. Ingen superklass men det finns en rad spelvärda drag emot alltför hårt betrodda ekipage. Flera av er har tackat för tipsen förra veckan, men att spricka på Tekno Odin mot en knappt påtänkt konkurrent retade mig. Man får dock inte vara feg och det ena singelstrecket är ett riktigt fynd idag.

Jag går ut hårt med att spika 6 Nelle Atticus Jake (V75-1) som verkligen har gått bra på sistone. Trots strålande insatser släpptes han upp till 13 i odds senast; spurtade bra till tredjeplatsen då och nu kan det vara dags. Med Söderkvist från ensamt springspår är "NAJ" (förkortningen är oroväckande lik NEJ på skånska ...) min favorit till ledningen trots att femåringen inte har varit superkvick från start. Örjan Kihlström kör favoriten 1 Panoramic och han tackar nog inte nej till ett smyglopp i ledarens rygg. Förutom att Kihlström aldrig drar sig för dylika manövrar så är det lång distans och dessutom har Panoramic redan kvalat in till Bronsfinalen. Min spik vann på distansen nyligen och äntligen har han lottats till ett bra spår. En härlig spik till åtta(!) procent för oss som hellre vinner pengar på sikt än oroar oss för att spricka i det första loppet.

1 Countrygirl Ås (V75-6) har på förhand en ännu bättre chans men är samtidigt betydligt mer streckad. 3-4 hästar känns jämnsnabba bakom bilen och då bör innerspåret avgöra till hennes fördel. Claes Svensson brukar dessutom få bra fart på hästarna och sedan undrar jag vem ska sätta upp tempot på utsidan? Stor chans att ledarinnan få ta det lugnt en bit och sedan lär ingen plocka längder när före detta Mantorptränaren Svensson (numera Vaggeryd) drar undan i 11-fart på slutrundan.

Premiär idag för vissa av er, men Correnläsarna har dragits med mig i flera år nu och förra veckan bad jag om önskemål kring spelkrönikans innehåll. Tack för responsen! Jag nås även framöver på calle.tornqvist@ntm.eu.

V75-förslaget:

Systemförslag (i rankingordning, reserver inom parentes):

V75-1: 6 Nelle Atticus Jake (11)

V75-2: 2, 3 (7)

V75-3: 6, 11, 12, 1, 9, 8 (3)

V75-4: 12, 9, 2, 4 (6)

V75-5: 3, 6, 1, 4, 2, 7 (5)

V75-6: 1 Countrygirl Ås (6)

V75-7: 3, 4, 5 (7)

864 rader = 432 kr

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om