"Vi har inte presterat"

Inför säsongen hoppades Piraterna på SM-guld. Nu är risken stor att det inte ens blir slutspel.

Foto: Tord Olsson

SPEEDWAY/MOTALA2009-07-31 23:19

- En jätteflopp för mig personligen som stuckit ut hakan och verkligen trott på det här laget, säger lagledaren Stefan Andersson.

Det började ju så bra. Storsegern mot Lejonen i premiären följdes upp med ytterligare två raka hemmasegrar och allt var frid och fröjd.

Men drömmar och förhoppningar har ändrats drastiskt under en jobbig säsong för Motalalaget. Sedan segern mot Smederna i början av juni har man inte lyckats köra in en enda poäng.

- Vi har helt enkelt inte presterat, hela vägen från mig och ner till reserver och juniorer. Visst, det är förarna som gör jobbet men det gäller att få ut max av dem.

Andersson har flera förklaringar till att det gått som det gjort. Bland annat bristen på reservförare som plockar poäng.

- Visst, en duktig jämte Linus (Sundström) på reservplats. Laget är väldigt jämnt och då blir reserverna viktiga. Men killar som (Rafal) Okoniewski och (Robert) Kosciecha har snittat mellan två och fem poäng och det räcker inte om man har ett så jämnt lag.

Hade det då varit bättre satsa på en riktig stjärna i stället?

- Visst kunde man gjort det, men då hade vi fått ta bort något annat. Kollar man på matchen senast mot Vetlanda så hade de tre killar som presterade. Jason Crump, Lee Richardson och Jaroslaw Hampel tog 38 av deras 50 poäng och när de toppade sitt lag hade vi inte kraft att hänga med.

En titt i tabellen visar att läget inte är det bästa för Piraterna så seger i tisdagens derby mot Vargarna är nästan ett måste.

- Vargarna har gjort en fantastisk säsong, men ser man på det återstående schemat tror jag att det är de vi kommer att slåss mot om slutspelsplatsen.

- Så vinner vi inte på tisdag har vi inte i ett slutspel att göra, säger Andersson.

Läs hela intervjun i lördagens Corren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om