Alla känner igen Pirat-Sven

Sven Gustafsson är ny ordförande för Piraterna.Hans främsta mål med uppdraget är:- Att få alla att trivas.

Piraternas nye ordförande Sven Gustafsson ska se till att alla trivs på Lastpartner Arena i sommar. Bild: JEPPE GUSTAFSSON

Piraternas nye ordförande Sven Gustafsson ska se till att alla trivs på Lastpartner Arena i sommar. Bild: JEPPE GUSTAFSSON

Foto:

SPEEDWAY/MOTALA2009-02-09 00:00

Han fortsätter:

- Vi har kanske Sveriges bästa lag i år. Nu ska vi också bli bäst i serien på att ta hand om vår publik, om förare, om funktionärer och alla som är inblandade i vår verksamhet.

I Motala vet alla vem Sven Gustafsson är. Med egen frisersalong sen 1972 är han välkänd i stan. Men nu ger han sig ut på helt okänd mark, har ingen egen bakgrund inom speedwaysporten förutom som trogen åskådare.

Men det är heller inte inom det sportsliga han främst kommer att göra nytta, säger han själv. Det är med nya ögon, med nya synsätt och med ett tydligt ledarskap han ska leda Motalas just nu publikt största förening.

Många ideella krafter

- Sen jag fick frågan i höstas har jag funderat, kollat, tänkt och kan nog tycka att vi har en hel del att göra.

Och det viktigaste, upprepar han, är att få alla att trivas.

- I dag arbetar cirka ett 100-tal människor varje match helt gratis. Det är helt fantastiskt om man tänker efter. De krafterna måste vi behålla och då är det viktigt att vi tar hand om dem. Det ska vara roligt att jobba för Piraterna och de ska känna sig uppskattade.

Läs hela intervjun i tisdagens Corren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om